A levélszemét valószínűleg egyidős az elektronikus üzenettel. A héten ezzel a problémával kapcsolatosan kérdezzük olvasóinkat.

iStock 000015387486XSmall1

Hagyományainkhoz híven elsőként az előző héten feltett kérdésre adott válaszokkal foglalkozunk, amikor is a számítógép takarításáról érdeklődtünk. Ismét több érdekfeszítő hozzászólás érkezett, melyekből a fórumban egész érdekes kis olvasmány alakult ki. Lelkes olvasónk, név szerint cromwell remekül összeírta a művelethez szükséges eszközöket:

 

„A tisztításkor alkalmazott kellékeim között, ugyanúgy megtalálható a puha, szöszösödésre, bolyhosodásra nem fogékony törlőkendő, törlőruha, a sűrített levegős palack, mint a minőségi ecset, kefe, a cseppmentesen száradó mosogatószer is.”

 

Roppant tanulságos esetet vázolt nekünk OldSton:

 

„Találkoztam egy teli poros géppel én is. Azt mondták nekem, hogy halott. Bekapcsolásra nem indult. Szétszedtem darabjaira, egyenként portalanítottam minden porcikáját, majd összeraktam. És mint ha most lett volna először bekapcsolva, felsírt a kicsi… ”

 

A hozzászólások alapján úgy fest, hogy az évi 1-2 takarítás az elfogadott. Zotya84 is ezt vallja:

 

„Hm… Mióta vizezve van a gép, azóta csak évi kétszer, mert így is elég hűs marad… De akkor teljes szétszedés következik, ami nem bonyolult, hála a gyorscsatlakozóknak – le sem kell ereszteni. Így friss paszta is kerül a hűtendőkre.”

 

Ízelítőnek ennyi biztosan elég. A fórum további hozzászólásai, valamint egy kép, mely jól prezentálja az adott témát ide kattintva megtekinthető.

 

E heti kérdésünk a következő:

 

Mekkora kellemetlenségeket okoz olvasóinknak a levélszemét?

 

Egy felmérés szerint a hazai elektronikus levelek több mint 70 százaléka spam. Szinte biztos, hogy ha aktívan használjuk e-mail címünket, akkor előbb-utóbb szembe találjuk magunkat a levélszemét problémájával. A spammerek kreativitása ha nem is korlátlan, de esetenként mindenképpen magas szintűnek mondható. Ezzel kapcsolatosan biztos sok olvasónk tud érdekes történeteket mesélni. A lehetőség most adott.