Válassza az Oldal lehetőséget

Elképesztő gaming élmény: KTC H32S17F monitor 240Hz-cel!

Elképesztő gaming élmény: KTC H32S17F monitor 240Hz-cel!

A KTC H32S17F gaming monitor lenyűgöző 240Hz-es képfrissítéssel és 1500R görbülettel kínál magával ragadó játékélményt.

Elképesztő gaming élmény: KTC H32S17F monitor 240Hz-cel!

240Hz E-Sport kijelző: Villámgyors és folyamatos játékélmény

A KTC H32S17F egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a 240Hz-es képfrissítési frekvencia. De mit is jelent ez pontosan? A 240Hz azt jelenti, hogy a kijelző másodpercenként 240-szer frissíti a képet, ami jelentősen csökkenti a mozgási elmosódást és sokkal simább, folyamatosabb megjelenítést eredményez. Ez különösen fontos a gyors tempójú játékokban, mint például az FPS-ek vagy a versenyjátékok.

A 240Hz-es technológia működése egyszerű, de hatékony. A monitor másodpercenként 240 különálló képkockát jelenít meg, ami szinte teljesen kiküszöböli a képtörést és az akadozást. Ennek eredményeként a mozgások sokkal természetesebbnek és folyamatosabbnak tűnnek, mintha a valóságban történnének.

A 240Hz-es képfrissítés előnyei többrétűek. Elsősorban jelentősen csökkenti az input lag-ot, vagyis azt az időt, ami a gombnyomás és a képernyőn megjelenő reakció között eltelik. Ez kulcsfontosságú a versenyszerű játékban, ahol minden milliszekundum számít. Emellett a simább képmegjelenítés kevésbé fárasztja a szemet hosszabb játékmenetek során, így kényelmesebb és élvezetesebb lesz a játékélmény.

KTC H32S17F monitor 240Hz képfrissítés

Lenyűgöző vizuális élmény

A KTC H32S17F nem csak a gyorsaságával, hanem a képminőségével is lenyűgöz. A 32 hüvelykes, 1500R görbületű kijelző fokozza a mélységérzetet és csökkenti a szemfáradtságot, így optimális kényelmet és belemerülést biztosít. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Az 1500R görbület tökéletesen illeszkedik az emberi szem természetes látómezőjéhez. Ez azt jelenti, hogy a képernyő minden pontja közel egyenlő távolságra van a szemedtől, ami csökkenti a szemizmok terhelését és kényelmesebbé teszi a hosszú játékmeneteket. Emellett a görbület fokozza a perifériás látást, ami különösen hasznos lehet olyan játékokban, ahol fontos a széles látómező.

A Full HD 1920 x 1080 felbontás, a 98% DCI-P3 és a 125% sRGB színtartomány együttesen gondoskodnak arról, hogy minden kép életre keljen vibráló színekkel. Ez nem csak a játékokban, de filmek nézése vagy kreatív munkák során is lenyűgöző élményt nyújt. A HDR10 technológia támogatásának köszönhetően a monitor 350 cd/m² fényerőt és 3500:1 kontrasztarányt kínál, ami jelentősen javítja a szövegek és képek olvashatóságát és láthatóságát.

KTC H32S17F monitor színgazdag kijelző

Rugalmas csatlakoztathatóság

A KTC H32S17F monitor két HDMI 2.0 és egy DP 1.4 porttal rendelkezik, ami rendkívül rugalmas csatlakoztatási lehetőségeket biztosít. De mit is jelent ez pontosan, és miért olyan fontos?

A HDMI 2.0 és DP 1.4 portok a legmodernebb csatlakozási szabványokat képviselik. Ezek a portok támogatják a magasabb felbontásokat és képfrissítési frekvenciákat, valamint fejlett audio képességeket és megnövelt sávszélességet biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy gyorsabb adatátvitelt és kiváló minőségű audiovizuális átvitelt tesznek lehetővé.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy könnyedén csatlakoztathatod a monitort különböző eszközökhöz, például játékkonzolokhoz, laptopokhoz vagy asztali számítógépekhez. Ha például egy PlayStation 5 vagy Xbox Series X konzolt szeretnél használni, a HDMI 2.0 port lehetővé teszi, hogy kihasználd a konzolok teljes képességeit, beleértve a 4K felbontást és a magas képfrissítési frekvenciát.

A DP 1.4 port pedig különösen hasznos a PC játékosok számára, mivel ez támogatja a monitor teljes 240Hz-es képfrissítési frekvenciáját Full HD felbontásban. Ez biztosítja, hogy kihasználhasd a monitor teljes potenciálját, és a lehető legsimább, legresponsívabb játékélményt élvezhesd.

KTC H32S17F monitor csatlakozók

Szemkímélő üzemmód

A KTC H32S17F monitor egyik kiemelkedő tulajdonsága a szemkímélő üzemmód, ami különösen fontos a hosszú játékmenetek vagy munkaórák során. De pontosan mit is jelent ez, és hogyan működik?

A szemkímélő üzemmód két kulcsfontosságú technológiát foglal magában: a villódzásmentes technológiát és az alacsony kék fény módot. A villódzásmentes technológia kiküszöböli a képernyő gyors, de szabad szemmel nem látható villódzását, ami gyakran okoz szemfáradtságot és fejfájást hosszabb használat során. Ez a technológia folyamatos, stabil fényt bocsát ki, ami jelentősen csökkenti a szem terhelését.

Az alacsony kék fény mód pedig csökkenti a képernyő által kibocsátott káros rövidhullámú kék fény mennyiségét. A kék fény, különösen este, zavarhatja a természetes alvási ciklusunkat és szemfáradtságot okozhat. Az alacsony kék fény mód aktiválásával a monitor melegebb, sárgásabb árnyalatúvá válik, ami kényelmesebb a szemnek, különösen esti vagy éjszakai használat során.

Ezek a funkciók együttesen minimalizálják a szemterhelést hosszabb képernyőhasználat során. Ez különösen hasznos lehet, ha gyakran töltesz hosszú órákat a monitor előtt, akár játékkal, akár munkával. A szemkímélő üzemmód használatával csökkentheted a szemfáradtság, a fejfájás és az álmatlanság kockázatát, így hosszabb ideig élvezheted a játékot vagy dolgozhatsz hatékonyabban anélkül, hogy károsítanád a szemed egészségét.

KTC H32S17F monitor szemkímélő mód

Dönthető állvány és fali rögzítés támogatása

A KTC H32S17F monitor ergonomikus kialakítása lehetővé teszi, hogy testre szabd a megtekintési élményt és optimalizáld a munkaállomásodat. De mit is jelent ez pontosan, és miért olyan fontos?

A monitor dönthető állvánnyal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy könnyen beállítsd a képernyő szögét a kényelmesebb megtekintés érdekében. Ez különösen hasznos, ha különböző magasságokban ülsz, vagy ha váltakozol az ülő és álló munkavégzés között. A döntési mechanizmus segítségével mindig megtalálhatod azt a tökéletes szöget, ami a legkényelmesebb a nyakadnak és a szemednek, csökkentve ezzel a hosszú távú használatból eredő fáradtságot és kényelmetlenséget.

Emellett a monitor kompatibilis a 100x100mm-es VESA fali rögzítési szabvánnyal. Ez azt jelenti, hogy ha úgy döntesz, leveheted az állványról és fali tartóra szerelheted. Ez számos előnnyel jár:

  • Helytakarékosság: A fali rögzítés felszabadítja az asztalon lévő helyet, ami különösen hasznos lehet kisebb munkaterületeken.
  • Rugalmasabb elhelyezés: A fali tartóval könnyebben beállíthatod a monitor magasságát és szögét, ami tovább javítja az ergonómiát.
  • Többmonitoros beállítások: A VESA kompatibilitás megkönnyíti több monitor egymás mellé szerelését, ami ideális lehet például streamereknek vagy többfeladatos munkavégzéshez.
  • Esztétika: A fali rögzítés tisztább, rendezettebb megjelenést kölcsönöz a munkaterületnek.

Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy a KTC H32S17F monitort tökéletesen illeszd a munkakörnyezetedhez és személyes preferenciáidhoz, maximalizálva a kényelmet és a hatékonyságot, legyen szó játékról, munkáról vagy bármilyen más felhasználásról.

KTC H32S17F monitor állvány és VESA rögzítés

Gaming asszisztens funkciók

A KTC H32S17F monitor nem csak kiváló képminőséget és gyors képfrissítést kínál, hanem számos gaming asszisztens funkcióval is rendelkezik, amelyek segítenek fokozni a játékélményt és javítani a teljesítményed. De mit is jelentenek ezek a funkciók, és hogyan működnek?

1. Célkereszt: Ez a funkció egy állandó célkeresztet jelenít meg a képernyő közepén. Ez különösen hasznos olyan FPS (first-person shooter) játékokban, ahol nincs beépített célkereszt, vagy ahol szeretnéd javítani a célzási pontosságodat. A célkereszt segít gyorsabban és pontosabban célozni, ami kulcsfontosságú lehet a versenyszerű játékban.

2. FPS számláló: Ez a funkció valós időben jeleníti meg a képernyőn az aktuális képkockaszámot (FPS – frames per second). Ez hasznos lehet a játék teljesítményének monitorozásához, és segíthet finomhangolni a grafikai beállításokat az optimális egyensúly érdekében a vizuális minőség és a teljesítmény között.

3. Black Stabilizer: Ez a technológia javítja a láthatóságot a sötét területeken anélkül, hogy túlexponálná a világos részeket. Ez különösen hasznos olyan játékokban, ahol a sötét sarkok vagy árnyékos területek fontos szerepet játszanak, például horror játékokban vagy taktikai shooterekben. A Black Stabilizer segítségével könnyebben észreveheted az ellenfeleket vagy fontos tárgyakat a sötétben, ami jelentős előnyt jelenthet.

Ezek a gaming asszisztens funkciók együttesen jelentősen javíthatják a játékélményed és teljesítményed. Lehetővé teszik, hogy jobban koncentrálj a játékra, gyorsabban reagálj, és hatékonyabban használd ki a monitor képességeit. Akár kezdő játékos vagy, akár tapasztalt e-sportoló, ezek a funkciók segítenek kihozni a maximumot a játékaidból és a KTC H32S17F monitorodból.

KTC H32S17F monitor gaming funkciók

Főbb jellemzők:

  • 32 hüvelykes görbült (1500R) HVA panel
  • 240Hz képfrissítési frekvencia
  • 1920×1080 Full HD felbontás
  • 125% sRGB színtartomány
  • 3500:1 kontrasztarány
  • Adaptive Sync technológia
  • HDR10 támogatás
  • 3ms válaszidő
  • 2x HDMI 2.0, 1x DP 1.4, 1x USB 2.0, 1x Audio csatlakozó
  • VESA fali rögzítés támogatás
  • Állítható dőlésszög
  • Alacsony kék fény és villódzásmentes technológia
  • Gaming asszisztens funkciók (célkereszt, FPS számláló, Black Stabilizer)

KTC H32S17F monitor jellemzők

A termék megvásárolható a Geekbuying áruházban a 91AHXBLA kuponkóddal 74 754 Ft-ért, cseh raktárból szállítva.

Vásárlás itt:

KTC H32S17F gaming monitor

Hasonló tartalmak oldalunkon

Q&A

1. Milyen típusú panelt használ a KTC H32S17F monitor?

A KTC H32S17F egy HVA (Hyper Viewing Angle) panelt használ. Ez a panel típus kiváló színhűséget, széles látószöget és jó kontrasztarányt biztosít, ami ideális mind játékhoz, mind általános használatra.

2. Támogatja ez a monitor a G-Sync vagy FreeSync technológiát?

Igen, a KTC H32S17F támogatja az Adaptive Sync technológiát, ami kompatibilis mind az NVIDIA G-Sync, mind az AMD FreeSync rendszerekkel. Ez a funkció segít kiküszöbölni a képtörést és az akadozást, simább játékélményt biztosítva.

3. Milyen felbontású ez a monitor?

A KTC H32S17F egy Full HD (1920×1080) felbontású monitor. Bár nem 4K, de ez a felbontás ideális a 240Hz-es képfrissítési frekvencia kihasználásához, és kiváló egyensúlyt teremt a képminőség és a teljesítmény között.

4. Mennyire görbült a képernyő, és miért előnyös ez?

A monitor 1500R görbülettel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha a görbület ívét egy teljes körré egészítenénk ki, annak sugara 1500 mm lenne. Ez a görbület ideális a 32 hüvelykes képernyőmérethez, mert javítja a mélységérzetet, csökkenti a szemfáradtságot, és fokozza a belemerülés élményét játék vagy filmnézés közben.

5. Milyen csatlakozási lehetőségeket kínál ez a monitor?

A KTC H32S17F többféle csatlakozási lehetőséget kínál: 2 db HDMI 2.0 port, 1 db DisplayPort 1.4, 1 db USB 2.0 port és egy audio kimenet. Ez a változatosság lehetővé teszi, hogy egyszerre több eszközt is csatlakoztass, például számítógépet, játékkonzolt és más multimédiás eszközöket.

KTC H32S17F monitor csatlakozók

6. Milyen gaming-specifikus funkciókkal rendelkezik ez a monitor?

A KTC H32S17F számos gaming-specifikus funkcióval rendelkezik, beleértve a célkereszt megjelenítését, az FPS számlálót és a Black Stabilizer technológiát. Ezek a funkciók segítenek javítani a játékélményt és a teljesítményt különböző játékstílusokban.

7. Hogyan védi ez a monitor a szemet hosszú használat során?

A monitor többféle szemvédő technológiával rendelkezik. Ezek közé tartozik a villódzásmentes technológia és az alacsony kék fény mód. Ezek a funkciók csökkentik a szemfáradtságot és a potenciális káros hatásokat hosszú távú használat során, különösen éjszakai játék vagy munka esetén.

8. Kompatibilis ez a monitor fali rögzítéssel?

Igen, a KTC H32S17F kompatibilis a szabványos 100x100mm VESA fali rögzítéssel. Ez lehetővé teszi, hogy a monitort falra szereld, ami nagyobb rugalmasságot biztosít az elhelyezésben és helyet szabadít fel az asztalodon.

9. Milyen a monitor válaszideje?

A KTC H32S17F 3ms (GTG) válaszidővel rendelkezik. Ez az érték elég alacsony ahhoz, hogy minimalizálja a szellemképet és az elmosódást gyors mozgású jelenetek során, ami különösen fontos a versenyszerű játékokban.

10. Milyen a monitor színteljesítménye?

A monitor 125% sRGB színtartományt kínál, ami azt jelenti, hogy képes megjeleníteni az sRGB színtér összes színét, sőt, még annál többet is. Ez kiváló színhűséget és élénkséget biztosít, ami nem csak játékhoz, de kreatív munkához is ideálissá teszi a monitort.

KTC H32S17F monitor színteljesítmény

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.