verne mars pro

 • Kategória: Tablet
 • Találatok: 535

Teclast X80 Power - az egyik legjobb tablet a piacon

Az a helyzet, hogy ebben az esetben nem pusztán a leírt képességek miatt mondom, magam is beújítottam egy ilyen tabletet, és ez, az utóbbi idők egyik legjobb döntésének bizonyult.

 Teclast X80 Power Tablet PC1

Egy ideje már fontolgattam a tablet beszerzés, de a kínálat bősége nem könnyítette meg a választást. Windows-os legyen vagy Androidos? Nagy vagy kicsi? Kell mobilnet vagy nem? Rengeteg eldöntésre váró kérdés!

 Teclast X80 Power Tablet PC2

Aztán megakadt a szemem a Teclast gépén. Intel proci, Windows 10 és Android 5.1 és remek felbontás. Kicsit még gondolkoztam, hogy a 8 col elég lesz-e, de amikor megérkezett a tablet már tudtam, hogy jól döntöttem. A külső az árához képest, meg amúgy is döbbenetesen jó. Vékony, elegáns és a hátlap teljes egészében fémből készült, amitől a Teclast gépe nagyon menő érzetet kelt. Az eddigi tapasztalatok alapján inkább Androiddal használom, de volt már néhány eset, amikor kimondottan jól jött, hogy egy teljesértékű, Microsoft Office csomaggal felszerelt Windows 10-et is elindíthatok rajta.

 Teclast X80 Power Tablet PC3

A gép ereje az Androidhoz bőséges, a Windows 10-hez elegendő. Természetesen nem várhatjuk el tőle, hogy egy asztali gép sebességét produkálja, így például a memória szűkössége miatt nem szereti, ha Windows 10 alatt sok programot futtatunk egyidejűleg. Igaz, a tabletek lényege nem is az, hogy az asztali gépet kiváltsuk vele, de ha mégis ilyet szeretnénk, akkor nem a 100 dolláros kategóriában kell kutakodnunk.

 Teclast X80 Power Tablet PC4

Lássuk a hardver nyers adatait:

 • Processzor: Intel Cherry Trail Z8300 64 bit Quad Core 1 44 GHz, maximum 1,84 GHz
 • Memória: 2 GB
 • Háttértár 32 GB (maximum 128 GB-os microSD kártyával bővíthető)
 • Kijelző: 1920 x 1080 pixeles felbontású, 8 col képátlójú, érintésérzékeny IPS panel
 • Operációs rendszerek: Android 5.1 Lollipop, Windows 10 Home
 • Csatlakozók: TF kártyafoglalat, Micro USB (csatlakoztatható egér, billentyűzet, külső meghajtó, stb.), Micro HDMI, 3,5 mm-es fejhallgató jack
 • Kamerák: elő- és hátlapi kamera 2-2 MP
 • Vezeték nélküli csatlakozás: wifi 802.11b/g/n
 • Akkumulátor: 3.8V/3800mAh
 • Egyéb képességek: Bluetooth, gravitációs szenzor
 • Méretek: 21,3 x 12,4 x 0,8 cm
 • Tömeg: 0,334 kg

Teclast X80 Power Tablet PC5

A legvégére már csak egy adat maradt, ez pedig az ár. A Teclast X80 Power szállítással együtt mindössze 114 dollárba, vagyis ~33 ezer forintba kerül. További öröm, hogy ebben az árban már benne van a vám és az ÁFA is, vagyis nincsenek rejtett költségek.

További információk, képek és bemutató video a Teclast X80 Power tabletről itt: Teclast X80 Power Tablet PC
Hozzászólások  

+1 #4 s3nki 2017-05-23 11:44
Idézet - Joci:
Köszi az infót!
A Wifis problémára rendszeresen felhívják a figyelmet a Logout írásoknál (azt hiszem a Chuwi vagy milyen márka az, ami hasonló dual tabletet készít, és ott is mintha ugyanez lenne a fém hátlappal a gond - de lehet, hogy másik gyártó hasonló készüléke volt, már öregszem, és nem emlékszem túl jól :) ).


Nem én használom a tabletet, de ha nagyon fog zavarni (vagy a párom megkér rá), akkor van megoldás, kis buherálással. Találtam már rá videót a Youtube-on, és nem riadok vissza az ilyen feladatoktól. ;)
Idézet
+1 #3 Joci 2017-05-22 22:42
Köszi az infót!
A Wifis problémára rendszeresen felhívják a figyelmet a Logout írásoknál (azt hiszem a Chuwi vagy milyen márka az, ami hasonló dual tabletet készít, és ott is mintha ugyanez lenne a fém hátlappal a gond - de lehet, hogy másik gyártó hasonló készüléke volt, már öregszem, és nem emlékszem túl jól :) ).
Idézet
0 #2 s3nki 2017-05-22 06:58
Nem kevés. Nem mondom, hogy nem lehetne több, de egyáltalán nem kevés. Ennek a tabletnek három gyenge pontja van. A háttértár mérete, az akku kapacitása és a wifi gyengesége. Az első kettő nálunk eddig nem okozott rossz érzést. Páromnak vettem, nem telepíti tele minden s..ral, áram van, ha tölteni akarja, szóval ez nem gond. A wifi a netes infók szerint a fém hátlap miatt gyenge kicsit, ezzel egyszer volt probléma, amikor elutaztunk egy hosszú hétvégére és ahol a telefonnal még éppen volt hálózat ott a tablettel már nem.

Amúgy van ennek a pro változata, teljesen ugyan ez a gép, de műanyag a hátlap és 90-100 dollár között mérik. Szerintem baromi jó ajánlat!
Idézet
0 #1 Joci 2017-05-22 01:37
Nem kevés az a memória? Már a mi közép kategóriás telefonokban is elvárják a 3 GB-ot, mert a 2 már kevés. És az még csak egy telefon - igaz, nem 4 magos Intel CPU van azokban, hanem 8 magos Snapdragon, Kirin vagy Exynos.
Illetve 5.1-es Android? Nem elmaradott az már a 7.0 életének idejében?
Persze lehet, hogy ezek miatt is ilyen olcsó az egész... :)
Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kapcsolódó tablet hírek

Tablet

Teclast X80 Power - az egyik legjobb tablet a piacon

Teclast X80 Power - az egyik legjobb tablet a piacon

2017 április 21

Az a helyzet, hogy ebben az esetben nem pusztán a leírt képessé...

Tablet

CHUWI HiBook Pro 2 - avagy, benéz a robot az ablakon

CHUWI HiBook Pro 2 - avagy, benéz a robot az ablakon

2017 március 29

Az utóbbi egy évben jelentősen megszaporodott a dupla operációs rendszerrel szállított tab...

Tablet

Termékajánló: ConCorde tab Q10

Termékajánló: ConCorde tab Q10

2014 január 23

Büszkén jelenthetjük, az 53 252 forintos vételárral ismét egy versenyképes terméket tudtun...

Tablet

Az ASUS bejelentette a Transformer Book Duet TD 300 megjelenését

Az ASUS bejelentette a Transformer Book Duet TD 300 megjelen…

2014 január 10

Ez a világ első olyan noteszgépből táblagéppé alakítható, négyféle üzemmódban használható ...

hoc.hu