• Szoftver
 • shkruar:
 • Lexo: 4293

Media player VLC më në fund u stabilizua

Lexuesit Rishikimi: 5 / 5

Yll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktive
Media player VLC më në fund u stabilizua - 5.0 nga 5 në bazë të 72 vota

Revizioni i numrit të versionit gjithashtu tregon se ka ndodhur shumë gjëra serioze - e fundit për gjashtë vjet ka qenë rasti.

Lajme vlc media player

Ata që nuk mund të njohin programin e titullit në titull: VLC është një lojtar multimedial i pavarur dhe platformë me burim të hapur, i cili luan skedarët multimedia më të njohura. Është krejtësisht i lirë, praktikisht gjithnjë (nuk duhet të përplasen në codec), ai funksionon në shumë platforma, mbështet zgjerimet, dhe madje pamja e saj mund të konvertohet tërësisht. Risitë kryesore të versionit 3.0 (Vetinari) janë si më poshtë:

 • Përshpejtimi i harduerit është aktivizuar për të gjitha platformat (për kodimin H.264 dhe H.265, si copa 8 dhe 10)
 • Luaj 4K @ 60fps dhe 8K me Load të ulët (Abb) CPU
 • Kodi për shpenzimet mobile është shkrirë
 • HDR dhe HDR tonin e hartimit të mbështetjes
 • Përditësimi i audio-kalimeve për kodet HD Audio
 • Eksploroni disqet e rrjetit lokal (SMB, FTP, SFTP, NFS, etj)
 • Menaxhimi i sigurt i fjalëkalimeve
 • Motori i ri i nëntitullit me paraqitjen e tekstit kompleks dhe rezervimin e shkronjave me mbështetje për fontet
 • Mbështetja e ChromeCast me kuadrin e ri
 • Mbështetje për formate të reja dhe kodeka, të tilla si WebVTT, AV1, TTML, HQX, 708 dhe Cineform
 • 360 shkallë video dhe 3D audio mbështetje, duke u përgatitur për përmbajtjen VR
 • Ndërfaqja e përditësuar në sistemin MacOS - me disa pastrime të kodit
 • HiDPI GUI në një mjedis të bazuar në Windows
 • Mbështetja eksperimentale e Wayland (Graphical Display Server) është bërë në Linux, OpenGL është bërë default

vlc 3.0 letoltes

Për më shumë detaje ide duke klikuar mbi të.

Burimi: videolan.org