Katër procesorë të rinj nga Intel

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Katër njësi e re qendrore ka pasuruar ofertën e prodhuesit më të madh në botë gjysmëpërçues, nga të cilat katër i përkasin të Pentium D, dhe Pentium janë 4 një familje.

Dyfishtë-core Pentium D 840, 830 dhe 820 përkatësisht operuar 3,20, 3,00 dhe 2,80 GHz shpejtësinë e orës, natyrisht, sheh dritën e ditës vetëm strehim LGA775 Series, dhe çdo bërthamë ka 1 MB nivelit të dytë cache, si të gjithë Smithfield.

Përveç kësaj, anëtarët e rinj janë shtuar në seri Pentium 4 600: 670 re njëjtin operacion tashmë në dispozicion 3,80 GHz, por nga 2 MB cache nivelit të dytë ka aftësi edhe felvértezték Virtualization. Sigurisht, të katër këta procesorë tani mbështesin teknologjitë EM64T, Enhanced Intel SpeedStep dhe Execute Disable Bit.

Së fundi, ndoshta informacioni më i rëndësishëm me ta në lidhje me produktet: pyetur Pentium janë 4 670, ka jo më pak se dollarë 851 amerikanë, por Pentium D 840, 830 dhe 820 janë përkatësisht "vetëm" 530, 316 dhe 241 dollarë, duke u bërë kështu të përballueshme teknologji dual-core.

Çfarë mund të presim nga procesorë dual-core?

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Me një faqe italiane, pas një presioni të gjatë, ne mund të mësojmë se çfarë mund të presim nga goditja më e madhe e këtij viti nga paraqitja e procesorëve dual-core.

Hardware Upgrade ka siguruar me sukses një procesor dual-core AMD që punon në 2,40 GHz, i cili sigurisht është i befasuar menjëherë. Meqë qëllimi kryesor këtu ishte zbulimi i menjëhershëm, prandaj vetëm disa nga programet mund të testohen për momentin, por rezultatet janë ende shumë të vlefshme.
Çfarë mund të presim nga procesorë dual-core?
Çfarë mund të presim nga procesorë dual-core?
Çfarë mund të presim nga procesorë dual-core?
Cinebench
Për më shumë foto, të dhëna dhe veçori të tjera, klikoni lidhjen burimore. Nëse rezultatet këtu janë reale, dhe ne mund të besojmë me të vërtetë, po, këtë vit, ne mund të presim fitime të shkëlqyera të performancës nga risitë e këtij viti. Megjithatë, nuk është e papërfillshme që ne tani mund të jemi të sigurt: shumica dërrmuese e tanishme e Socket 939 motherboards do të përballen me produkte të reja pa asnjë problem, prandaj deklarata e prodhuesit është e vërtetë.

Intel - çfarë ju quaj?

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Edhe pse jemi gati të arrijmë në 15 mars, nuk deshëm t'i referohemi zgjedhjes së titullit për Sándor Petőfi, por emrave të rinj të procesorëve brenda Forumit të Zhvilluesve të Intel.

Kur emrat e njësive qendrore me bërthamën e koduar Smithfield u krijuan ata nuk mund të mendonin sa duhet aq gjatë, ata e lanë numrin me thjeshtësi fisnike dhe e zëvendësuan atë me një letër D. Procesorët Pentium D që përshtaten në folein LGA775 me gjerësinë e shiritit të nanometrit 90 janë në dispozicion në versionet e lexuesit të tabelave në tremujorin e ardhshëm.


emër

orë

Cache e nivelit të dytë

FSB

Pentium D 820

2,80 GHz

2 × 1 MB

800 MHz

Pentium D 830

3,00 GHz

2 × 1 MB

800 MHz

Pentium D 840

3,20 GHz

2 × 1 MB

800 MHz

Shifra e katërt mungon nga emri i Pentium Extreme Edition. I vetmi version 3,20 GHz i disponueshëm është një hekurudhë procesor 1066 MHz. Për shkak të mbështetjes Hyper-Threading, futet me dy bërthama mund të bëjnë deri në katër procese në të njëjtën kohë (dy ose dy për bërthamë).