verne mars pro

Új karosszériát kapott az Opera 45

Természetesen a motorháztető alatt is történtek változások, ám ami elsőre szembetűnő lesz, az a böngésző új öltözete. A fejlesztők egyfajta újjászületésnek („Reborn”) tulajdonították be az Opera legfrissebb, stabil ágba került kiadását.

A még idén januárban megjelent Opera Neon koncepció böngésző visszajelzései alapján a programozók arra jutottak, hogy néhány ponton elérkezett a nagygenerál ideje. A közösségi szolgáltatások szorosabb integrációjának jegyében az Opera 45 oldalsávján hordozza a Facebook Messenger, a WhatsApp és a Telegram könyvjelzőit, így egy kellően nagy megjelenítővel csevegés közben is folytathatjuk a böngészést. Érdemes megjegyezni, igény esetén a funkció egy kattintással kikapcsolható, a támogatott szolgáltatások köre pedig hamarosan bővülni fog. Bár a „Reborn” teljes mértékben optimalizált Windows 7-re, mindazonáltal kapott egy olyan sötét témát, mely nyilvánvalóan a Windows 10 hasonló név alatt futó sablonjával van összhangban. A felhasználói interfész sem maradt érintetlen, itt elsősorban a teljesen új ikonkészletet érdemes megemlíteni, ezenfelül alant láthatjuk, a privát mód kapott még egy egészen látványos, ugyanakkor elsőre egyáltalán nem könnyen emészthető bemutatót.

Private Mode

Az Opera a pár hónapja megjelent beépített hirdetésblokkolóval alaposan felkavarta az állóvizet, noha az akkori verzió még komoly hiányosságokkal bírt. A helyzet érdemben mostanra javult, a gyárilag aktivált Easylist és EasyPrivacy szűrőket egyéb listákkal bővíthetjük, mint például Adblock Warning Removal és Malware Block.

Sidebar

Szintén nem elhanyagolható, hogy az Opera 45 a korábbiaknál több videoformátumnál képes használni a grafikus processzort, így tehermentesítve a központi egységet. A gyorsabb megjelenítés mellett ezzel csökkenthető az energiaigény is. Apró figyelmesség, hogy ezentúl a böngésző minden olyan űrlapnál figyelmeztetni fog, mely nem HTTPS kapcsolaton keresztül bonyolítja le az adatforgalmat.

Végezetül a Chromium 58 alapnak tulajdonítható még néhány fontosabb újdonság, többek között az IndexedDB 2.0 támogatás (kliens oldalon tárolt adatbázisok létrehozását és kezelését végzi), és a Selection API-t érintő fejlesztések is innen erednek.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kapcsolódó szoftver hírek

Szoftver

Elkészült az AIDA64 5.92

Elkészült az AIDA64 5.92

2017 június 20

A FinalWire ma újabb frissítést adott ki népszerű szoftver&eac...

Szoftver

Elkészült és letölthető a CCleaner 5.31-es verziója

Elkészült és letölthető a CCleaner 5.31-es verziója

2017 június 15

A CCleanert, a magyarul is tudó lemez- és rendszertakarító pro...

Szoftver

Ez most menő, avagy gáz dolog?

2017 június 14

MugsTV megkérte OoLaLa87 kezét, ami így önmagában m&eacut...

Szoftver

Itt az NVIDIA GeForce 382.56 WHQL illesztőprogram

Itt az NVIDIA GeForce 382.56 WHQL illesztőprogram

2017 június 13

Az NVIDIA kiadta az új GeForce 382.56 WHQL illesztőprogramot, amely két &uac...

hoc.hu