Барај
  • Gazdaság
  • напишано:
  • Прочитајте: 11984

Етереум рударство со GeForce GTX 1070 VGA

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Етереум рударство со GeForce GTX 1070 VGA - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

Интернетот експлодира на оваа тема. Секој сака да заработи виртуелни пари и да се збогатат. Се разбира, ова ќе биде само неколку, но како што слушам, со 3-4 видео картички, можете да барате пристојни џепарлачки пари. Научниците се заколнаа на ATI картички, можеби шефовите на Легит Осврти гледаат што прават кога се обидуваат да ги користат NVIDIA картичките.

GeForce GTX 1070 агол 645x651

Во последниве денови се занимавам со cryptovalutas доста, но не со рударството, многу повеќе се заинтересирани за економската позадина на ова нешто. Јас не сум нешто што е жив, но и ние го оставаме. Така, не можам да судам за перформансите на GeForce GTX 1070 на хит ATI, поточно AMD картичките. Сепак, знам дека најдобрите картички не се достапни дома, но во целиот свет, поради многуте рудари, AMD не може да испорача доволно. Секој кој не го добие, но сепак сака виртуелен рудар на главатаlassieтоа може да биде дека tantus ќе падне и да земе NVIDIA картичка.

Значи, ако сте заинтересирани за оваа тема, ве молиме кликнете: GeForce GTX 1070 Ethereum рударство - мали Tweaks за голема хешатра и ниска моќност

мислења

joci
Цитат - s3nki:
Цитат - Joci:
Hihihi .... "Тато, почнете!"
https://itcafe.hu/hir/egyetlen_masodperc_alatt_allt_a_foldbe_az_ethereum.html

Па тоа е она што не значи ништо. Поради роботската трговија, ваквите случаи се случуваат дури и на вистински берзи, најмногу до таков степен. Ethereum е многу ранлив, но ако се развива со таков процент, поточно ако многу луѓе ќе го користат, тогаш нема да има такви промени.


Нема такви реакции на молња во реални берзи, па дури има и некои компромиси под некоја загуба / добивка / над. Тука некој го спушти девизниот курс, и не беше исклучено дека тој имал понуда за 10 центи, како и понуда за лавина.
s3nki
Цитат - Joci:
Hihihi .... "Тато, почнете!"
https://itcafe.hu/hir/egyetlen_masodperc_alatt_allt_a_foldbe_az_ethereum.html

Па тоа е она што не значи ништо. Поради роботската трговија, ваквите случаи се случуваат дури и на вистински берзи, најмногу до таков степен. Ethereum е многу ранлив, но ако се развива со таков процент, поточно ако многу луѓе ќе го користат, тогаш нема да има такви промени.
joci
Hihihi .... "Тато, почнете!"
https://itcafe.hu/hir/egyetlen_masodperc_alatt_allt_a_foldbe_az_ethereum.html
joci
+1
.....
Ситуацијата е слична со другите криптовалиди, но ситуацијата се уште е "помлада", па повеќе виртуелни пари може да се извлечат од пресметките - но бидејќи има многу рударски машини, така што има само значителна вредност за машината; Покрај тоа, неговото враќање зависи од многу фактори (тоа е, не се сигурни). И еден од овие фактори е и "кредибилитетот" и "сигурноста" (би можел да ги насочам ако сум хакер :D ).
joci
+2
:)
Како и да е, изгледа како "модерна" пирамида. На пример, во случај на битковин: оној што влегол во почетокот може да направи добро да го проба, нема речиси никакви шанси (бројот на машини за рударство се зголемува, па со помала моќ, се помалку и помалку шанса да се бара нешто - и добивање на помалку и помалку пари може да се минира, бидејќи тие се помалку и помалку излегуваат од него се додека не се исцрпени). Само моменталната состојба на девизниот пазар може да профитира (купува ефтино, скапо); но тука постои голем ризик.
.....
s3nki
Цитат - Joci:
Полека, овие крипто валути ќе бидат колку што ѕвездите на небото. Покрај тоа, поради препознавање на биткитен (и зголемување на цената), се повеќе и повеќе луѓе се свртуваат кон вакви алтернативни валути како етерични; така што тие ќе станат се повеќе и повеќе запознаени и стануваат се повеќе и повеќе; и се повеќе и повеќе компании / претприемачи / луѓе ќе можат да го започнат ова - додека не растурат еден или многу од нив, а потоа - како што знам - ќе исчезнат додека ќе се појават. Непосредно пред големите учесници и аутсајдери да победат голем. :-)


Засега, јас сум сосема несигурен со овие крипто валути. Јас разбирам дека огромна идеја, и јас ја разбирам економската позадина, е навистина ужасен потенцијал, но гледам опасност дека математиката на различните валути е неконтролирана. Поради оваа причина, неизбежно е некој да формулира едноставен за да се ослободи од него на таков начин или на некој начин, можеби со некоја измама. Потоа ќе има сите крипто-кредити, а потоа меурот ќе се намали, така што земјата ќе трепери.
joci
Полека, овие крипто валути ќе бидат колку што ѕвездите на небото. Покрај тоа, поради препознавање на биткитен (и зголемување на цената), се повеќе и повеќе луѓе се свртуваат кон вакви алтернативни валути како етерични; така што тие ќе станат се повеќе и повеќе запознаени и стануваат се повеќе и повеќе; и се повеќе и повеќе компании / претприемачи / луѓе ќе можат да го започнат ова - додека не растурат еден или многу од нив, а потоа - како што знам - ќе исчезнат додека ќе се појават. Непосредно пред големите учесници и аутсајдери да победат голем. :-)