Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 1767

Ова е како изгледаат компјутерските игри во иднина!

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Фотореалистичната графика е само дел од дистанца, која речиси не може да се разликува од реалноста.

echdemo ги истражува границите

Видеото подолу ("Откривање на границите на реалното рендерирање") беше креирано од Ренсе де Бур, кој повеќе не е прв кој ќе го привлече вниманието кон професионалните 3D анимации. Според биографијата на експертот, 14 веќе неколку години е во индустријата, при што претрпе неколку успешни развивачи (DICE, Epic Games, Sony, V1 Interactive). На крајот на видеото, ќе ја видите техничката основа овој пат со моторот Unreal Engine.

Изгледа неверојатно!

Демонстрацијата на манипулативната технологија во реално време очигледно не бара секојдневно возење: Intel Core i7-5960X, 64 GB RAM и две NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti машини. Висококвалитетната графика во сегашноста ја покажува иднината, бидејќи сигурно ќе треба неколку години за обичен компјутер да се справи со таквите предизвици на високо ниво.

Извор: ComputerBase