Барај
 • Szoftver
 • напишано:
 • Прочитајте: 5565

Пресвртница пред VLC медиа плеер

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Пресвртница пред VLC медиа плеер - 5.0 надвор од 5 врз основа на 32 гласови

Позната апликација ги игра најчестите мултимедијални датотеки без никакви проблеми.

логото на vlc

Редовниот број на верзијата исто така покажува дека програмерите на VideoLAN се подготвуваат за големо лансирање. VLC медиа плеер 3.0.0 ("WeatherWax") е моментално во петтото издание - кликнете да го преземете за сликата погоре - и ги дава следните главни новини:

 • Хардверско забрзување е активирано за сите платформи (за H.264 и H.265 кодирање, и 8 и 10 битови)
 • Играјте 4K @ 60fps и 8K со оптоварување на процесорот со ниски (Abb)
 • Кодот за мобилниот трошок е споен
 • Поддршка за мапирање на HDR и HDR тон
 • Ажуриран пренос на аудио за HD аудио кодеци
 • Истражувајте локални мрежни дискови (SMB, FTP, SFTP, NFS, итн.)
 • Управување со побезбедна лозинка
 • Нов титл мотор со комплексен распоред на текст и резервен фонт со поддршка за фонтови
 • Поддршка од ChromeCast со новата рамка
 • Поддршка за нови формати и кодеци, како што се WebVTT, AV1, TTML, HQX, 708 и Cineform
 • 360 степен видео и 3D аудио поддршка, подготвувајќи се за VR содржина
 • Ажуриран интерфејс на MacOS системот - со некои чист код
 • HiDPI GUI во околина базирана на Windows
 • Експерименталната поддршка на Wayland (Graphical Display Server) е направена на Linux, OpenGL стана стандардно

"WeatherWax", очигледно, донесе голем број подобрувања на медиумскиот мотор од висок профил, апликацијата понекогаш го заменува своето минато и недостатоците и е наменета за иднината во други области. Ние го гледаме развојот за себе.