Барај

Дали вашиот компјутер е пре-2016? Не можете да сметате многу.

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Ние сме благодарни да се напомене дека случајот дури може да дојде и до Microsoft за "борба против Windows 7".

логос на прикривање на споровите

Мајкрософт добива се повеќе и повеќе возбуден повратни информации од интернет за неколку дена трае безбедносен инцидент, се разбира, така што може да се стави повеќе значително подолго од првите неколку дена. експерти гигант Редмонд заклучи дека Криза и првата варијанта Спектер (CVE 2017-5753 и CVE 2017-5754) може да предизвика скромни дури и втора верзија на вториот јаз (CVE 2017-5715) е многу порешителни забавување на компјутерите на корисниците. Интел е под влијание на сите три, AMD е единствениот Specter во нашето знаење гонет. Во прилог на погоре, Мајкрософт сумираше што може да се очекува од закрпи:

  • Windows 10 обично дава бавно надолу фигура во нова централна станица (Skylake, Kaby Езеро или подоцна), повеќето корисници, најверојатно, нема да се види разликата, како што се мери во милисекунди.
  • На истиот оперативен систем обезбедува поголема намалување на брзината во некои точки во претходната вина процесорот (Haswell серијата на 2015, или од постарите), луѓето ќе се согледа дека компјутерот работи komótosabb темпо.
  • Ситуацијата е уште полоша во однос на Windows и популарни Windows 8 7 (!). Еве процесори пред 2016 повеќето корисници ќе се судрите со перформанси може да се мери во забележителен успех, можеби и тешка милисекунди.
  • Windows Server, особено во IO интензивни апликации, може да покаже значително забавување кај сите Интел-базирани процесори. Еве, можеби ќе сакате да ја разгледате врската помеѓу можниот безбедносен ризик и загубата на брзината.

Горенаведеното беше објаснето од страна на Microsoft дека пред-системските системи пред-систем 10 се со поголема веројатност да користат системски повици, што значи дека тие се подобро разбрани ако се појават недостатоци во оваа врска. Другата причина е околу домот на Интел, поради понапредната архитектура на Skylake - шпекулативната имплементација може да биде многу поконтролирана - со скромни перформанси на удар врз цунамито за поправка.

Исто така е важно да се забележи дека кумулативното ажурирање на KB4056892 (кое ќе го реши проблемот со Specter / Meltdown) AMD машини покажаа сериозни несакани ефекти и привремено се отповикаа. Според веста, главната тема е архитектурата K8, Athlon 64 и Athlon 64 FX.

мислења

Med1on
Цитат - Joci:
Цитат - Med1on:
Можев повторно да го напишам тој дел. : Lol: Двајцата Specters беа погодени од AMD, само пропаѓање остана Интел.

Да речеме дека официјалниот штанд за S2 беше експлозијата што не можеше да се репродуцира на АМД машините. Дали го знаете тоа сега?

Ед.: Можам да го видам, станува збор за ТПУ.


За жал, заборавив да се поврзам. Тоа беше официјалната најава на AMD, започна таму.
joci
+1
Цитат - Med1on:
Можев повторно да го напишам тој дел. : Lol: Двајцата Specters беа погодени од AMD, само пропаѓање остана Интел.

Да речеме дека официјалниот штанд за S2 беше експлозијата што не можеше да се репродуцира на АМД машините. Дали го знаете тоа сега?

Ед.: Можам да го видам, станува збор за ТПУ.
Med1on
Цитат - Joci:
Само неколку дополнувања:
- "AMD, според нашето знаење, само во првиот" - појаснување само да се напомене дека првата варијанта на спектарот. Мислам дека ми треба ова појаснување бидејќи првиот листата, истакнувајќи дека криза во која не е вклучен AMD; и логично ќе се применува броената белешка.
- "покажаа сериозни несакани ефекти врз AMD машините" - Не сите AMD машини, туку само стари системи (K8 и пред-машини). Барем на многу места, оваа информација беше споделена - каде што не беше (на пример: PCW) тој дел од оригиналната референца беше делумно преведен бидејќи "некои постари" предводник беше заборавен.

Како и да е, можам да замислам дека MS ќе ги забави системите Win7 / 8 подобро. Исто како и како сте го испечатија Win10 досега, тоа е сè што може да се замисли ...


Можев повторно да го напишам тој дел. : Lol: Двајцата Specters беа погодени од AMD, само пропаѓање остана Интел.
Med1on
Сега го стартувам форумот на MS, навистина се жалат сопствениците на 99% K8.
joci
Цитат - Med1on:
Благодарам, го сменив. :-)

Првата баба се собраа да мислат дека за последен момент, заради дуплирање, ги променив две, ја сменив реченицата. Во случајот AMD, сепак, MS е прилично ограничен, не ги опишува точно погодените процеси.

Во Windows 7, се сетив дека сега е добра работа за него ... : Сад:


Прашањето на AMD беше можеби прво напишано на ph! Имаше гласини дека постарите системи се напишани како проблематичен систем, а потоа или во друга приказна или на форумот дека лошиот технички опис критикуван од страна на MS е за K8 и работите што биле порано, бидејќи не дојде од K10 грешка.

Ед.: на ph! тие пишуваат за K8 (форумите велат дека машините K10 велат дека се во ред), но на hwsw тие напишале дека на форумот MS 10 години K8 машини пријавиле грешки.
Med1on
Благодарам, го сменив. :-)

Првата баба се собраа да мислат дека за последен момент, заради дуплирање, ги променив две, ја сменив реченицата. Во случајот AMD, сепак, MS е прилично ограничен, не ги опишува точно погодените процеси.

Во Windows 7, се сетив дека сега е добра работа за него ... : Сад:
joci
+1
Само неколку дополнувања:
- "AMD, според нашето знаење, само во првиот" - појаснување само да се напомене дека првата варијанта на спектарот. Мислам дека ми треба ова појаснување бидејќи првиот листата, истакнувајќи дека криза во која не е вклучен AMD; и логично ќе се применува броената белешка.
- "покажаа сериозни несакани ефекти врз AMD машините" - Не сите AMD машини, туку само стари системи (K8 и пред-машини). Барем на многу места, оваа информација беше споделена - каде што не беше (на пример: PCW) тој дел од оригиналната референца беше делумно преведен бидејќи "некои постари" предводник беше заборавен.

Како и да е, можам да замислам дека MS ќе ги забави системите Win7 / 8 подобро. Исто како и како сте го испечатија Win10 досега, тоа е сè што може да се замисли ...