Барај

Може да се ископа?

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Задебелен бизнис на Самсунг е потврден, и тоа вреди да се напомене.

Според веста, познатата јужнокорејска компанија ќе произведува интегрирани кола специфични за апликации (ASICs), кои ќе бидат специјално дизајнирани за рударството. Во неодамнешната финансиска изјава на Самсунг, појавата на "нов кинески клиент" е значајна ставка, многу е веројатно дека компанијата веќе добила налог за производство на ASICs. Пазарот, сепак, е многу профитабилен и воедно сосема непредвидлив, се разбира, таквиот голем гигантски бизнис може да ризикува храбро.

Непотребно е да се каже дека овој потег сигурно ќе ја зајакне конкуренцијата и ќе помогне во обновувањето на рамнотежата на пазарот, бидејќи уредите дизајнирани за таков цел задача се јасно поефикасни од другите компоненти (процесор, видео картичка). Се надевам дека, покрај Samsung, другите исто така ќе имаат перспектива за тоа - TSMC веќе извесно време испорачува сопствени ASICs - а потоа неколку месеци подоцна, можеме да видиме значително подобрување во графичките картички.

Извор: techpowerup.com

Лозинка star-snippets.com

Забележите: Недефиниран индекс: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on-line 437

Забележите: Недефиниран индекс: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on-line 439