person_outline
Барај

Купив Х-крило и го собрав

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Купив Х-крило и го собрав - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

Попладнето го нема, но се чувствував толку добро пред тоа.

Денес не сум работа, работам многу, а моделирањето никогаш не ме привлече. Сепак, кога го видов овој метален вселенски брод, не можев да се задржам и да му наредив еден. Што треба да кажам, тоа беше достоен за тоа! Тоа не беше еден и пол долари во испораката, па затоа не бев голем ризик. Велат дека не е со тоа во моментот кога тоа е направено Порачувам 4 долари (повеќе не е во акција) вратоврската борци да се жали, и сама на полица.

sh109087.jpg

Факт е дека овој модел како што веќе го претпоставам, а не во рацете на децата. Барем не во рацете на едно мало дете. Металната плоча не е остра, туку затоа што е тенка, може да се намали. Ние треба алатки, барем еден светлинка зафат, но сум бил многу добар механичар сет шрафцигер е, знаете, различни дебелини се мали шрафцигер, бидејќи кога на мотори или плочи крило наталожената состојба многу добро да го даде.

sh109093.jpg

Собранието траеше неколку часа. Оттогаш, го погледнав и открив дека тоа не е наједноставниот модел, но тоа не е најкомплицирано, напредно ниво. За среќа, јас не, нема проблем. сечење и монтаж на метални листови до око-пукање, остри клешти и еден од дискови, но често дури и без behajtogatni на рабовите на плочите во прилог на ослабениот пати линија убаво.

sh109094.jpg

Крајниот резултат е доста убав! Се обидов да пукам со макро, но тоа не изгледа добро. Впрочем, тоа е само една страна-здипли, мали метални јазичиња се снимаат нешто што на недостатоци излезе на макро премногу. Но, тоа е прилично сензационално. Дисковите се заштитени со лак, така што тие остануваат долго како огледало како што извадивте од пакетот. шеми плоча печатени, мали, се разбира, да се здипли додатоци рачно се дизајнирани да крило или зад пилотската кабина R2D2 прецизност дека не се очекува од оваа малечка, едвај 10 сантиметри, најдолго точка makettől.

Во галеријата подолу ќе најдете некои слики од процесот на изработка.

Во мрежата, можете да најдете многу видеа за овие мали модели, па нема да одам во деталите на собранието. А малку рачна умешност секој ќе напредува и, како и безгрижно, kikapcsolódós попладне ќе биде дел од мене. Се погледне на слики и исто така ќе се повлече во себе, затоа што понекогаш треба да се спушти на лејта и да биде дете повторно, дури и ако тоа е само за неколку часа!

Од тука наредив: Метална загатка - GearBest

Joomla plugins