person_outline
Барај

Шатл XS3510MA - мојот сон да се оствари

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Еднаш, кога беше освоен 286 proik, купив звучна картичка на мојот прв компјутер. Тоа не беше евтино, тоа беше моно и немаше несреќен игра пристаниште, но излезе од машината. Потоа, неколку години подоцна, еден Dell486-инчен мултимедија (можете да замислите што тоа беше многу мултимедијални) структура виде првиот движат на сликата, која се 'уште ја следи ќе се појави само во телото на времето печат, но зуи светлосна година трчаше таму.

Шатл XS3510MA

Некаде во тоа време motoszkálni започна во мојата глава идејата дека тоа би било убаво ако се стави на машината во близина на ТВ да се види филмови може или не може спроведена во тоа време во споредба со многу поголем екран монитори.

За жал, првата вистинска мултимедијална машина морав да почекам малку, но никогаш не се откажав од мојот план за изградба на машина покрај телевизорот. Понекогаш ја купив мојата прва видео картичка VIVO на Pentium 2. Ако не знаете, тогаш VIVO има видео влез и кратенка за видео излез, односно преку овие картички, можете да извезувате видео сигнал и да го примите.

Единствениот проблем беше дека тоа е само доволно пари за да можам да се стави себеси на авионот заедно, така што ова не беше вистински структура HTPC, тоа едноставно не го направи, бидејќи тој збор, дури и не може да постои тогаш. Без оглед на тоа, јас го сакав, како што сликав со добра должина на телевизија во другата соба, а звукот се филтрираше колку што можеше. Купив надворешен приемник на Panasonic, кој беше и надворешна димензија и маса на VHS VCR. Се разбира, ова не беше проблем, поентата беше дека можев да гледам телевизија и да снимам на екранот на мониторот. Непотребно е да се каже, во тоа време тоа беше малку реткост дома на домашен компјутер, само затоа што беше многу помал отколку што беше денес.

Работата е, на крајот, мојот сон да се оствари и стана вистински HTPC, кој, според моите сопствени идеи, беше за хардвер.