• Kamera
  • Írva:
  • Olvasva: 2048

40 dolláros wifi fullHD kamera a Xiaomitól

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Igazából nem is tudom, hogy minek nevezzem. Biztonsági kamera, babakamera, esetleg webkamera? Tulajdonképpen jó minden hasonló célra!

A Xiaomi termékei szimpatikusak, a gyártó az egyike azoknak a feltörekvő kínai cégeknek, akik képesek valóban jó minőségű, és megfelelő műszaki tartalmú eszközöket gyártani. Ezek között a lámpáktól a kamerákig minden megtalálható, a közös jellemzőjük pedig, hogy nyugodtan ráakaszthatjuk a kell címkét.

A hírben szereplő kamera a Mijia nevet kapta, amit, ha beírunk a Google fordítójába, akkor azt mondja, hogy a jelentése a rizs ára. Kicsit kételkedem a fordítás helyességében, de a lényegen ez nem változtat, a Mijia pofás kis cucc.

A kamera 10 méteres távolságig képes éjszakai üzemmódra, együtt működik Andoidos és iOS eszközökkel is. A hálózattal történő kapcsolatot wifivel oldották meg, ennek hatótávja elég csekély, mindössze 10 méter. Ezen belül azonban használni tudja a b/g/n szabványokat is, így elméletben 300 megabites sebességre képes. A kamera 130 fokos szögben lát, felbontása pedig teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Méretei: 11,50 x 8,20 x 8,20 cm, tömege 13 deka.

A kamera holnap, vagyis április 4-én 12 óráig még akciós áron vásárolható meg, mindössze 40 dollárért, vagyis hozzávetőlegesen 11 600 forintért.

Ha meg szeretnéd venni ide kattints: Xiaomi mijia

Szóljon hozzá!