hu Magyar de Deutsch

Új tarifacsomagok a Telenornál, itt a Hello Data

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Telenor egy új, korlátlan mobilnet és hívás csomaggal, négyféle tarifával jelentkezett. A csomagok mindegyike teljesen korlátlan az internet forgalom szempontjából, így csak a lebeszélhető percek számában különböznek, amiket viszont elég szűken mérnek.

hellodata

 

Az 5990 Ft-os 50 percet, a 9990 Ft-os 200 percet tartalmaz, amihez további 300 perc újabb ötezer forintba kerül. Ha korlátlan szövegelést is akarunk, akkor már 19 900 Ft a tarifa. Ha túl lépjük a csomagokban foglalt beszélgetési időt, akkor további 35 forintot kell fizetnünk percenként.

Első pillantásra remek az ajánlat, de azért érdemes számolni. Nekem például jelenleg nagyjából 6000-6200 forintra jön ki a díjam, ebben van 150 perc beszélgetés és 300 MB internet, amibe nem számít bele a Viber és a Facebook. Ez sem igazán jó csomag számomra, mert netből nem ártana minimum 500 MB, de inkább 1 GB, beszédből viszont nem kéne több, mint 100 perc.

Ha az új csomagot nézem, mondjuk a legolcsóbbat, akkor a nettel nem lesz baj, de a beszélgetés miatt rögtön keletkezik nagyjából 2000-2500 forint díj többletem a jelenlegi csomagomhoz képest, így pedig havonta már 6000-6500 forintot fizethetek, ami nagyjából 30 százalékos drágulást jelent. Ez azt jelenti, hogy az új csomagok leginkább csak azoknak érik meg, akik ténylegesen csak internetezésre szeretnék használni a mobiljukat, beszélgetni pedig leginkább Viberen vagy Facebook Messengeren szoktak.

Persze ezt a Telenor is tudja, így igyekszik útját álni az ilyen jellegű felhasználásnak, az alábbi kikötésekkel:

“A Telenor Hello Data tarifacsomagok kizárólag egyéni felhasználásra, a normál felhasználás szabályainak betartása mellett használhatók fel. Nem számít normál felhasználásnak, ha számlázási időszakonként az Előfizető nem kezdeményez legalább egy hanghívást, illetve ha a kezdeményezett hanghívások vagy a hívások átirányítása napi 24 órát meghaladó összidőtartamban történik. A Telenor Hello Data tarifacsomagok nem használhatók gépek közötti kommunikációra (pl. távfelügyelet). A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is), ilyen pl. az alközpont, SMS küldő berendezés.“

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kapcsolódó mobil hírek

PDA

Top 5 kínai okostelefon 30 ezer forint alatt - 2017 szeptember

Top 5 kínai okostelefon 30 ezer forint alatt - 2017 szeptemb…

2017 szeptember 19

Kedvenc kínai telefonokkal foglalkozó oldalam ismét elkész&iac...

PDA

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja

2017 szeptember 19

Akár a Xiaomi pozícióit is veszélyeztetheti az új mobil...

PDA

Szenzációs hír, a Leagoo felveszi a versenyt az iPhone X-szel

Szenzációs hír, a Leagoo felveszi a versenyt az iPhone X-sze…

2017 szeptember 19

Az iPhone X bemutatójára időzítették saját teljesen ker...

PDA

Sikerrel vette a 100 dolláros a legolcsóbb 10 magos telefon

Sikerrel vette a 100 dolláros a legolcsóbb 10 magos telefon

2017 szeptember 19

A szép ebben, hogy ezt az akadályt alulról teljesítette.