• Tablet
  • Írva:
  • Olvasva: 2884

Nabi JR. NV5B - egy tablet gyerekeknek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Nabi JR. NV5B - egy tablet gyerekeknek - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Arról, hogy hány éves kortól lehet vagy szabad egy gyerek kezébe tabletet, telefont adni megoszlanak a vélemények. Ami azonban nem kérdés, hogy ha úgy döntünk, hogy szeretnénk ilyen eszközt adni a kezükbe, akkor az olyan legyen, mint a Nabi JR.

Nabi JR NV5B Kids Tablet PC 1

 

Ez a táblagép kimondottan gyerekek számára készült. A képátló mindössze 5 col, ami manapság már telefonnak sem nagy, de egy gyermek kezében ez is bőven elégséges méret. A hardver is úgy lett összerakva, hogy a kicsik élvezzék a használatot, vagyis a játékok szépen futnak rajta.

Nabi JR NV5B Kids Tablet PC 2

Az NVIDIA Tegra 3 T30SL négymagos központi egység 1,2 GHz-en fut. A rendszermemória 1 GB, a háttértár 16 GB-os. Az NVIDIA lapkakészletének hála, hacsak nem akarjuk a legújabb akciójátékokat vagy szimulátorokat futtatni, a teljesítményben nem lesz hiba. A 16 GB-os háttértárból, még ha a rendszer által lefoglalt területet levonjuk is marad nagyjából 10 GB szabad terület, amin elég sok játék vagy fénykép elfér.

Nabi JR NV5B Kids Tablet PC 3

A gép külsején láthatjuk, hogy olyan kezekbe szánták, akik alkalom adtán nem fognak azon gondolkozni, hogy használják-e kalapácsnak. A szilikon borítás megvédi a szerkezetet az erősebb fizikai behatásoktól is. A gép védelménél még fontosabb a gyarek védelme, hiszen a neten rengeteg olyan tartalommal találkozhat, ami ártalmas lehet számára. Emiatt fontos, hogy a gép rendelkezik egy gyermekeknek és egy szülőknek szóló működési módot. Utóbbiban lehet a gépet konfigurálni,előbbi pedig fejlett tartalomszűrőkkel rendelkezik, hogy gyerekünk ne találkozzon olyan tartalommal, amivel nem szeretnénk.

Nabi JR NV5B Kids Tablet PC 4

A Nabi JR ára 49 dollár, ami nagyjából 14 ezer forint. Ez elég barátságosnak tűnik, igaz ezért a pénzért nem egy komoly tabletet, inkább egy játékot kapunk, ami viszont a lehető leginkább hasonlít a felnőttek játékszereire.

További információkat és képeket itt találtok: Nabi JR - NV5B Kids Tablet PC

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel!