• Tablet
 • Írva:
 • Olvasva: 5831

Teclast X80 Pro - Windows 10 és Android egy tabletben 80 dollárért

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Teclast X80 Pro - Windows 10 és Android egy tabletben 80 dollárért - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Én nem a Pro, hanem a Power verziót vettem, ami mint utóbb kiderült hiba volt. Egyrészről drágább, másrészről a fém hátlap miatt gyengébb a wifi.

 Teclast X80 Pro1

Számomra fontos volt, hogy a tableten ne csak Android legyen, mert bizony vannak olyan esetek, amikor elkel egy Windows 10 a nyaralás alatt. Jó rendszer az Android, többnyire azt használom, de vannak esetek, amikor nem elég. Erre a problémára pedig nagyon jó megoldást kínálnak az Intel processzoraival szerelt táblagépek, hiszen megfelelőek mind a két rendszer futtatására.

 Teclast X80 Power Tablet PC2

Emiatt akadt meg a szemem a Teclast gépén. A Power verzió fém hátlapja elegánsnak tűnt, élőben is az, viszont, ahogy feljebb írtam, a wifi képességeket eléggé lerontja. Emiatt tma már a Pro verziót venném, aminek az ára mostanra a nevetséges kategóriába csökkent. 

 Teclast X80 Power Tablet PC3

A gép ereje az Androidhoz bőséges, a Windows 10-hez elegendő. Természetesen nem várhatjuk el tőle, hogy egy asztali gép sebességét produkálja, így például a memória szűkössége miatt nem szereti, ha Windows 10 alatt sok programot futtatunk egyidejűleg. Igaz, a tabletek lényege nem is az, hogy az asztali gépet kiváltsuk vele, de ha mégis ilyet szeretnénk, akkor nem a 80 dolláros kategóriában kell kutakodnunk. Ezzel együtt azért elmondhatom, hogy a gép egy Bluetooth-os egérrel számomra már megfelelő megoldás az utazásokhoz, hiszen az előtelepítet Windows mellett egy előtelepített Office csomagot is kapunk, amivel a sürgős feladatok elvégzése már megoldható feladat.

 Teclast X80 Power Tablet PC4

Lássuk a hardver nyers adatait:

 • Processzor: Intel Cherry Trail Z8300 64 bit Quad Core 1 44 GHz, maximum 1,84 GHz
 • Memória: 2 GB
 • Háttértár 32 GB (maximum 128 GB-os microSD kártyával bővíthető)
 • Kijelző: 1920 x 1080 pixeles felbontású, 8 col képátlójú, érintésérzékeny IPS panel
 • Operációs rendszerek: Android 5.1 Lollipop, Windows 10 Home
 • Csatlakozók: TF kártyafoglalat, Micro USB (csatlakoztatható egér, billentyűzet, külső meghajtó, stb.), Micro HDMI, 3,5 mm-es fejhallgató jack
 • Kamerák: elő- és hátlapi kamera 2-2 MP
 • Vezeték nélküli csatlakozás: wifi 802.11b/g/n
 • Akkumulátor: 3.8V/3800mAh
 • Egyéb képességek: Bluetooth, gravitációs szenzor
 • Méretek: 21,3 x 12,4 x 0,8 cm
 • Tömeg: 0,334 kg

Teclast X80 Pro2

A legvégére már csak egy adat maradt, ez pedig az ár. Ahogy feljebb már olvashattátok a Teclast X80 Pro szállítással együtt mindössze 80 dollárba, vagyis ~23 ezer forintba kerül, ami vámmal és áfával sem lesz több 30 ezer forintnál. Az biztos, hogy ha nem lőttem volna már el ezt az ötletet, idén Karácsonyra meglepném vele a páromat.

További információk, képek és vásárlás itt:  Teclast X80 Pro Tablet PC
Hozzászólások  

s3nki
+1
Idézet - Joci:
Köszi az infót!
A Wifis problémára rendszeresen felhívják a figyelmet a Logout írásoknál (azt hiszem a Chuwi vagy milyen márka az, ami hasonló dual tabletet készít, és ott is mintha ugyanez lenne a fém hátlappal a gond - de lehet, hogy másik gyártó hasonló készüléke volt, már öregszem, és nem emlékszem túl jól :) ).


Nem én használom a tabletet, de ha nagyon fog zavarni (vagy a párom megkér rá), akkor van megoldás, kis buherálással. Találtam már rá videót a Youtube-on, és nem riadok vissza az ilyen feladatoktól. ;)
Idézet
Joci
+1
Köszi az infót!
A Wifis problémára rendszeresen felhívják a figyelmet a Logout írásoknál (azt hiszem a Chuwi vagy milyen márka az, ami hasonló dual tabletet készít, és ott is mintha ugyanez lenne a fém hátlappal a gond - de lehet, hogy másik gyártó hasonló készüléke volt, már öregszem, és nem emlékszem túl jól :) ).
Idézet
s3nki
0
Nem kevés. Nem mondom, hogy nem lehetne több, de egyáltalán nem kevés. Ennek a tabletnek három gyenge pontja van. A háttértár mérete, az akku kapacitása és a wifi gyengesége. Az első kettő nálunk eddig nem okozott rossz érzést. Páromnak vettem, nem telepíti tele minden s..ral, áram van, ha tölteni akarja, szóval ez nem gond. A wifi a netes infók szerint a fém hátlap miatt gyenge kicsit, ezzel egyszer volt probléma, amikor elutaztunk egy hosszú hétvégére és ahol a telefonnal még éppen volt hálózat ott a tablettel már nem.

Amúgy van ennek a pro változata, teljesen ugyan ez a gép, de műanyag a hátlap és 90-100 dollár között mérik. Szerintem baromi jó ajánlat!
Idézet
Joci
0
Nem kevés az a memória? Már a mi közép kategóriás telefonokban is elvárják a 3 GB-ot, mert a 2 már kevés. És az még csak egy telefon - igaz, nem 4 magos Intel CPU van azokban, hanem 8 magos Snapdragon, Kirin vagy Exynos.
Illetve 5.1-es Android? Nem elmaradott az már a 7.0 életének idejében?
Persze lehet, hogy ezek miatt is ilyen olcsó az egész... :)
Idézet
Szóljon hozzá!