Az első telefon a világon az Intel új platformjára építve

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzáértők szerint erős versenytársa érkezhetett.

 

Tegnapi összefoglalónkban már olvashattatok erről az új telefonról, de a bővebb beszámolót mára hagytam.

02.jpg

A világ első mobiltelefonja az új Spreadtrum SC9853i processzorral, a LEAGOO T5c lett, ami, ahogy a tegnapi hírünkből kiderült meg is vásárolható, ráadásul kapunk rá 30 dollár kedvezményt is a bevezető akcióban. már megvásárolható a promóciókban, és most 30 dollárt takaríthat meg a kiskereskedelmi árból. A tegnapi összefoglalóba tettem egy szavazást is, kíváncsi voltam, hogy a felsorolt készülékek közül melyiket vásárolnátok meg. Nos, A LEAGOO mobilja az utolsó helyre szorult, a lemaradása már behozhatatlan.

03.jpg 

Ahogy a címben olvashattátok ez egy különleges telefon, legalábbis abban az értelemben, hogy nem a nagy gyártók, a Qualcomm vagy a MediaTek központi egysége adja az erejét. Ebben a telefonban egy 1,8 GHz-es maximális órajelen működő Spreadtrum SC9853i processzor dolgozik, ami 14 nanométeres csíkszélességen készül és az Intel 64 bites Airmont platformjára épül. A gyártó ezt a SoC-ot a középkategóriás telefonokba ajánlja, a tesztek szerint a teljesítménye - állítólag- 39 százalékkal múlja felül a közvetlen konkurens, a MediaTek MT6750 teljesítményét. A MediaTek MT6750 szinte egyeduralkodó volt a maga szegmensében, nagyon népszerű nyolcmagos telefonok épültek rá nagyon barátságos áron. Reméljük, hogy az új mag tényleg képes lesz a fent leírt tetemes teljesítménybeli különbségre!

Térjünk vissza még röviden a LEAGOO T5c-hez. A telefonban három kamerát találunk. Az előlapon egy 5- a hátlapon pedig egy 13+2 megapixeles duó dolgozik. Ez utóbbiak közül a nagyobb szenzor a Samsungtól érkezik. A hírek szerint a fent említett SoC ennél erősebb kamerákat is támogat, konkrétan két darab 16 megapixelest emlegetnek, ami azt jelenti, hogy a LEAGOO telefonjánál komolyabb megoldásokkal is találkozhatunk a jövőben. Ebben mobilban 3 GB a RAM és 32 GB a ROM, ami kategóriájában teljesen megfelelő. A kijelző IPS technológiára épül, 5,5 colos és FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású. A panel felett 2,5D-s, hajlított peremű üveg feszül. A készülék egy Smart Key kerámia ujjlenyomat-szkennert használ az azonosításunkra, az akkumulátor 3050 mAh kapacitású.

05.jpg 

LEAGOO T5c - Teljes leírás:

Kijelző: 5,5 hüvelykes SHARP FHD IPS
CPU: Spreadtrum SC9853 1,8 GHz, Intel X86-os, 64 bites
RAM: Samsung 3 GB
ROM: Sandisk 32 GB
Hátsó kamera: Samsung 13.0 + OV 2.0 kettős kamera
Elülső kamera: OV 5.0 MP
Akkumulátor: LG 3050mAH 5V2A gyors töltéssel
Ujjlenyomat: 360 ° -os hátsó, elülső ujjlenyomat-azonosító
Kiskereskedelmi ár: 129,99 $

06.jpg 

A fent leírtakat olvasva remélem Ti is érzitek, hogy a tegnapi összefoglalóban elért szavazatok száma erősen alulbecsüli a telefon képességeit, de ez érthető is, hiszen annyira új a telefon is és a SoC is, hogy sokan nem hallhattak eddig róla.

Most mindenesetre a telefon 99 dolláros, vagyis nagyjából 26 ezer forintos áron vásárolható meg, amit finoman szólva is jó árnak gondolunk.

Itt megvásárolhatjátok a telefont: LEAGOO T5c

Itt pedig a bevezető akcióról tájékozódhattok: LEAGOO T5c bevezető akció

Szóljon hozzá!