S8-as telefonok, avagy a klónok támadása

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szépek, okosak, de semmi közük a Samsunghoz.

 

Tegnap a MIX nevű telefonokat vettük górcső alá, ma Samsung S8 klónokat, pontosabban az S8-ra hasonlító kínai telefonokat tekintjük át.

Néhány évvel ezelőtt teljesen elfogadott nézet volt, hogy amit a kínai ipar kitermelt az nem volt más, mint valamelyik nyugati gyártó termékének másolata. Ez a helyzet mára változni látszik, egyre több kínai cég van, akik saját jogon is egyedi, minőségi termékeket gyártanak, olyannyira, hogy egyiket-másikat a feltörekvő cégek ugyan úgy másolni igyekeznek, mint a nyugati konkurenciát.

A telefonok esetén egyre nehezebb új dolgokat kitalálni, hiszen alapvetően minden okostelefon ugyanúgy néz ki. Elől minél nagyobb kijelző, hátul kamera, lehetőségek szerint a legnagyobb akkumulátor. Ezen a képleten nehéz változtatni, így, ha valamelyik gyártó olyan a dizájnt érintő újítást hoz, ami a telefonját kiemeli a tömegből a többiek megpróbálják ezt a sikert meglovagolni.

A Samsung a Galaxy S sorozatával évek óta piacvezetőnek számít. A jelenlegi csúcsmodell, az S8 is különleges telefon lett. A hajlított szélű kijelző, az egyre vékonyabb keret, a lekerekített sarkú kijelző és ház olyan jellemzők, amikről a telefon messziről felismerhető. Nem véletlen, hogy az olcsó telefonokat gyártó kínai gyártók igyekeznek ezeket a jellemzőket, mondjuk finoman, lemásolni.

Most azt gondolhatnánk, hogy ezek a telefonok nem érik meg a pénzüket, de ez közel sem igaz. Az alábbi készülékek erős közép, vagy akár felső kategóriás hardverrel rendelkeznek, külsőleg pedig tényleg hasonlítanak, igaz, leginkább csak akkor, ha erősen hunyorítunk. Lássuk hát a felhozatalt!


HOMTOM S8

homtom_s8.jpg 

A kínálat legalja ez a telefon, de ez nem jelenti azt, hogy gyenge lenne. Az 5,7 colos18:9-es oldalarányú, HD felbontású, jelen esetben 1440 x 720 képpontos kijelző mö.gött egy nyolcmagos, 1,5 GHz-en működő MTK6750T processzor dolgozik. A memória 4 GB, a háttértár 64 GB-os. Az előlapi kamera átlag feletti felbontású, 13 megapixeles darab, a hátlapon egy 16+5 megapixeles kamera páros kapott helyet.

A telefon külsőleg arányaiban és a ház sarkainak lekerekítésében hasonlít leginkább az eredeti S8-ra. A hasonlóságot próbálták erősíteni a 2,5D-s, szélein enyhén kerekített üveggel az előlapon. Ezzel együtt a szemnek kimondottan kellemes a külső, és elég erős a belső, így az érte kért  nem egész 42 ezer forint igen barátinak nevezhető.

Itt megtaláljátok: HOMTOM S8


MEIIGOO S8

meiigoo_s8.jpg 

A MEIIGOO telefonja a képek alapján kiköpött HOMTOM, de ez csak a látszat, vannak a telefonok között jelentős különbségek. A központi egység, a memória és háttértár megegyezik, de a hasonlóságnak a hardver tekintetében itt vége is szakad. A MEIIGOO S8 tervezésekor spóroltak kicsit a kamerákon, így itt az 5 megapixeles előlapi fényképező mellé a hátlapra 13+5 megapixeles párost tettek. Amit viszont megspóroltak a kamerákon, azt a kijelzőn hozták be. Ennek az S8-nak már 6,1 colos, 1080 x 2160 pixeles felbontása van.

A külsőt tekintve, a méreten kívül más pluszt nem kapunk. A ház sarkai lekerekítettek, de a kijelző sarkai már nem. A Samsung hatást erősíti még a 3D-s üveg, ami az eredeti S8 hajlított kijelzőjéhez hasonló hatást kelt, de mivel itt is csak az üveg van kerekítve és nem a kijelző hajlítva ez leginkább csak optikailag segít. Ezzel együtt a MEIIGOO telefonja az ár-teljesítmény viszony miatt az ajánlott kategóriába esik. Jelenleg 43 ezer forintot kérnek érte.

További képek és információk itt: MEIIGOO S8


Blackview S8

blackview_s8.jpg 

Minden telefon összehasonlításban van legalább egy olyan telefon, aminek érthetetlenül magas az ára a tudásához képest. Kitaláltátok, most a Bleckview S8 ez a készülék. Képességeiben leginkább a lista első szereplőjéhez hasonlít. Mind a processzor, mint a memória és háttértár páros, mind a kijelző tekintetében megegyező képességű a két készülék. Ebben viszont több pénzért gyengébbek a kamerák.

A külsőben amúgy ennél a telefonnál sincs hiba. Az S8 érzést rendesen megkapjuk itt is, igaz kicsit sokat kérnek érte, legalábbis a lista első két tagjának képességeit és árát figyelembe véve.

Egy pillantást azért megér, itt találjátok: Blackview S8


Elephone S8

elephone_s8.jpg 

A negyedik S8 erősen kilóg a sorból. A név alapján a Samsung az etalon, de a forma inkább a Xiaomi MIX-et vagy MIX 2-t idézi. Az Elephone telefonja azonban nem csak ebben különbözik, hanem hardverben is. Egy kiemelkedően erős hardver és egy kiemelkedően jó kijelző dolgozik benne, és ez nem csak ebből a listából, hanem úgy általában a kínai telefonok közül is kiemeli. Ez a készülék is olyan, mint ennek a hétnek a sztár telefonja a Vernee MIX 2, amiről az írtam annyira jó telefon lett, hogy igazán megérdemelt volna egy rendes nevet a "lopott" helyett.

Az Elephone S8-ról írtam már bővebben itt, olvassátok el: Melyik a legjobb játékra való kínai telefon?

A telefont itt találjátok: Elephone S8


Ha a fenti négyes listából ajánlanom kellene egy mobilt, akkor az most a MEIIGOO S8 lenne. Hardver-ár arány miatt nagyon jó vétel, ráadásul a külső alapján is ez a telefont tudott a leginkább a Galaxy S8 nyomdokába lépni. szóval, ha tetszik a Samsung telefonja, de nem tudsz, vagy nem akarsz érte annyi pénzt kiadni, akkor a MEIIGOO S8 lesz a Te telefonod!

Szóljon hozzá!