Mennyi az annyi - vám, ÁFA és kezelési költség a Vernee Mars Pro telefonra

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Mennyi az annyi - vám, ÁFA és kezelési költség a Vernee Mars Pro telefonra - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mivel nagyon sokan kérdeztétek tőlem, hogy mennyit kell fizetni egy 180-200 dollár körüli összegbe kerülő telefonra, most elmondom pontosan!

Vernee Mars Pro 4G Phablet 3

 

Ma megjött a a Vernee Mars Pro telefonom, kifizettem a sarcot rá, előzetesen pedig annyit elmondhatok, hogy nagyon elégedett vagyok mind a telefonnal, mind az árával. Kezdjük a számolást!

Vernee Mars Pro 4G Phablet 2

A telefonhoz mellékelt számlán 186 dollár szerepel vételárként. Ne lepődjetek meg azon, hogy a Kínából rendelt termékek esetén a lehető legritkábban stimmel a kifizetett összeg a számlán szereplővel. Ennek általában örülnünk kell, mert kínai barátaink alacsonyabb árat írnak, így nekünk kevesebb vámot és ÁFA-t kell fizetni. Persze az sem jó, ha túl alacsony a számla összege, mert akkor biztos kérnek tőlünk a fizetésről bizonylatot a vámoláshoz. Azt javaslom, hogy ne akard átverni a hatóságot küldd be a számlával együtt, a fizetésről szóló PayPal vagy egyéb igazolásodat, ha kérik, ha nem. Jelentősen felgyorsítja az ügyintézést, ha nem a vámolást végző cég, esetemben a Magyar Posta kéri azt be utólag. Javaslom továbbá, hogy ha e-mailban küldöd a bizonylatokat, akkor a csomag számát tüntesd fel a levél tárgyában, sokkal gyorsabban fogják megtalálni a levélhez illő csomagot, ha ehhez nem kell a levelet megnyitni!

Vernee Mars Pro 4G Phablet 4

Szóval térjünk vissza a számoláshoz! Esetemben a számlán szerepelt 186 dollár. A posta most 265,57 dolláros forint árfolyammal számolt. A telefont 190 dollárért vettem, szorozva 265,57-el, vagyis a vám és ÁFA nélküli ár volt 50 458 forint. Erre fizettem vámteherként (vám és ÁFA - telefonra nincs vám) 13346 forintot, valamint fizettem 2500 forint vámkezelési költséget. Ez mindösszesen tehát 66 304 forint.

Vernee Mars Pro 4G Phablet 5

Ez egy elég drága telefon, gondolhatod most, de csak addig, amíg ki nem derül, hogy a versenytárs, szinte megegyező képességekkel rendelkező Huawei P10 itthon ~130 ezer forint, Vagy addig, amíg meg nem látod, hogy a jóval gyengébb processzorral, kevesebb rendszer-memóriával, fele annyi háttértárral, rosszabb fényképezővel szerelt előd, a Verne Mars, a legolcsóbb helyen is 70 ezer forint. Szóval azt gondolom, hogy a Vernee Mars Pro egy drága telefon, de ár/érték arányban az egyik, ha nem a legjobb jelenleg.

Ha úgy döntenél, hogy Te is beújítassz egyet, akkor itt megteheted: Vernee Mars Pro 4G Phablet - vásárlás

Szóljon hozzá!