Ulefone Gemini Pro - a mobiltelefon evolúció következő lépcsője

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Ulefone Gemini Pro - a mobiltelefon evolúció következő lépcsője - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Még alig ocsúdtunk fel a Verneee Mars Pro kábulatából, máris itt a trónkövetelő. Az Ulefon telefonja minden lényeges képességében rátesz egy nagy lapáttal a rivális megoldásra, pedig már az is épp eléggé mellbevágó volt.

ulefon gemini pro 1 

Processzor fronton máris feledhetjük a Helio X25-öt, hiszen itt van az MTK 6797X Soc, másik nevén a Helio X27. Az új processzor nyolc helyett immár tíz maggal érkezik. A 20 nanométeres gyártástechnológiával készülő 64 bites processzorban találunk két darab 2,6 GHz-es Cortex A72-es magot, négy darab 2 GHz-es Cortex A53 magot és négy darab 1,6 GHz-es Cortex A53 magot, így elégítve ki az egyre nagyobb számolási igénnyel rendelkező alkalmazásokat, játékokat. A proci mellett egy dedikált GPU, típusa szerint egy 875 MHz-es Mali T880 MP4 dolgozik, ami 4 maggal gazdálkodik. A telefonban 4 GB LPDDR3, 800 MHz-es, a SanDisktől érkező rendszermemóriát, és 64 GB Hynix márkájú háttértárat találunk, utóbbi természetesen bővíthető, maximum 256 GB microSD kártyával.

 ulefon gemini pro 2

A kijelző gyártóját nem ismerjük, de képességeit annál inkább. A teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixeles kijelző IPS technológiára épül. A képátló 5,5 col, a pixel sűrűség 401 ppi. Az IPS kijelző színhűsége jónak ígérkezik, a gyári adatok szerint az NTSC színtér 95 százalékát fedi le. A kijelző a teljes előlap 80 százalékát adja. A kijelző panel felett Gorilla Glass 3 üveg található, ami 2,5 D-s, vagyis kissé kerekített az éle. Az érintőpanel egyszerre 5 ujjunkat képes érzékelni, a válaszideje pedig mindössze 0,12 millimásodperc.

ulefon gemini pro 3

Az új erőműnek a kamerák terén sem kell szégyenkeznie. Az előlapon egy 8 megapixeles kamerát találunk, ennek érdekessége, hogy felszerelték LED villanóval is, így már sötétben is használhatjuk a selfie kamerát. Az igazi csemege azonban a hátlapon található. Itt két kamera dolgozik, mind a kettő 13 megapixeles. Mind a kettő Sony IMX258-as szenzorra épül, az egyik RGB, a másik monokróm. Az apertúra méret ƒ/2.0! A hátlapi kamerák mellett egy kéttónusú villanót találunk. További extra a kamerák mellett a szoftveres támogatásban az auto-HDR funkció.

ulefon gemini pro 4 

Rádiók kapcsán is meg leszünk elégedve a telefonnal. A mobil szélessáv terén lényegében minden létező, vagy legalábbis nekünk fontos szabványt támogat a telefon, így megtaláljuk a sok más konkurensből hiányzó B20 800 MHz-es frekvenciát is, ami azt jelenti, hogy ahol ma Magyarországon elérhető az LTE szolgáltatás, ott ezzel a telefonnal el is fogjuk érni! A számítógépes hálózatokhoz a lehető legjobb wifi kapcsolatot kapjuk. A beépített rendszer 2,4- és 5 GHz-es hálózatokat is eléri, emellett támogatja az összes jelenleg elérhető szabványt, vagyis a 802.11 a/b/g/n és az elérhető leggyorsabb ac szabványokat is. Más eszközökkel Bluetooth-on tarthatjuk a kapcsolatot, ebből is a fejlett, 4.1-es verzió került az Ulefone Gemini Pro-ba. A navigációhoz is kapunk bőven rádiót,a telefon boldogul a GPS, Glonass és Beidou rendszerekkel is.

ulefon gemini pro 5

Lássuk a szenzorokat! Mivel ez egy csúcskészülék nem maradhatott ki belőle az ujjlenyomat olvasó, ami az előlap alján, a home gombban található. Azoknak sem kell búslakodni, akik VR szemüvegbe tennék az Ulefone Gemini Pro-t, hiszen van benne giroszkóp, E-Compass és gravitációs szenzor is.

ulefon gemini pro 6

A telefon akkumulátora Li-Polymer és 3680 mAh-ás. Természetesen ez sem maradhatott extra nélkül, kapunk gyorstöltési funkciót is a MediaTek Pump Express Plus 2.0 technológia segítségével. Az operációs rendszer sem maradhat el a hardver mögött, az Ulefone újdonsága az Android 7.1.1-es verzióját kapja megjelenésekor. A készülék méretei 15,5 x 7,69 x 0,84 centiméter, tömege 0,18 kilogramm.

ulefon gemini pro 7

A végére maradt a telefon ára. Most, a hivatalos megjelenés előtt a telefon már előrendelhető kedvezményes áron. Jelenleg a hardver kiépítéséhez képest nevetséges összeget, 300 dollárt kérnek érte, ami nem éri el a 90 ezer forintot. Az előrendeléssel megvásárolható telefon a GearBest áruházból most megrendelhető Europe Registered szállítási móddal, ami azt jelenti, hogy további költségekkel (vám és ÁFA) A GearBest szerint nem kell számolnod, és a tiéd lehet ez a brutálisan erős telefon.

Ahhoz, hogy ki tudd választani a Europe Registered szállítási módot előbb a kosárba kell tenni a terméket, majd a kosár megnyitása után, a Checkout gombra kattintva a megjelenő megrendelő oldalon választhatod ki a szállítási módok közül. Itt találod a listában a Europe Registered módot is.

További információ és vásárlás itt: Ulefone Gemini Pro 4G Phablet - 4GB RAM 64GB ROM

 

Szóljon hozzá!