Olcsóbb lett a Xiaomi Redmi Note 4

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Olcsóbb lett a Xiaomi Redmi Note 4 - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Meglepő, ugyan akkor érthető, hogy ez a sokunk számára csúcstelefonnak számító készülék egyre olcsóbb lesz. Bár az alább olvasható hardver komponensek még mindig erősnek számítanak, ez a remek telefon szép lassan lecsúszik a középkategóriába, és a mi nagy szerencsénkre az ára is középkategóriássá válik.

Xiaomi Redmi Note 4 1

Nem is túl rég azt írtam, hogy ez lenne az a telefon az, amit még megvennék úgy, hogy nem fájna a szívem a feleslegesen kidobott pénz miatt. Ez az állításom nem változott, már csak azért sem, mert alig egy hónap alatt közel 20 százalékot csökkent az ára. Gyanús, hogy ennél olcsóbb már nem nagyon lesz, inkább kivezetik a piacról, hogy helyet szorítsanak a drágább megoldásoknak. Pedig, ahogy feljebb írtam, és ahogy alább majd olvashatjátok a hardver miatt nem kell szégyenkeznie.

Xiaomi Redmi Note 4 2

A Xiaomi Redmi Note 4 megfelel minden sztereotípiának, amit a középkategóriáról manapság gondolunk. A processzor Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953) ami egy nyolc magos, 2 GHz-ig skálázott megoldás. A grafikáért egy dedikált Adreno 506 GPU felel. A lapkák mellett találunk még 3 GB rendszermemóriát és 32 GB háttértárat is, amiből nagyjából 25-26 GB használható, a többit a rendszer foglalja el. A rendszer ebben az esetben az Android 6.0-t jelenti, pontosabban az erre épülő MIUI 8.1 verziót.

Xiaomi Redmi Note 4 3

A telefon kijelzője 5,5 colos képátlóval bír, felbontása teljes HD, vagyis 1920 x 1080 pixel. Ez 401 ppi-s pixelsűrűséget jelent, ami ennél a képátlónál még nagyon szép képet ad. A készüléken a megszokottak szerint két kamerát találunk. A hátlapi lencsék mögött egy 13 megapixeles szenzort találunk f/2.0-s rekesznyílással, fázisdetekciós autofókusszal és LED villanóval, az előlapra pedig egy 5 megapixeles, a hátlapihoz hasonlóan f/2.0-s kamera került.

Xiaomi Redmi Note 4 4

A Redmi Note 4 különféle rádiókban sem szenved hiányt. Találunk benne Bluetooth 4.2-öt és 802.11a/b/g/n/ac wifit. A telefonos hálózatok eléréséhez kapunk GSM B2/B3/B5/B8, WCDMA B1/B2/B5/B8, FDD-LTE B1/3/4/5/7/8/20 és TD-LTE B38/B40 támogatást. A navigációt segíti a GPS, A-GPS és GLONASS rádiók segítik.

Xiaomi Redmi Note 4 5

Nem szenvedünk hiányt különböző szenzorokból sem. Találunk gyorsulásmérőt, gravitációs szenzort, giroszkópot, közelség szenzort, ujjlenyomat olvasót, közelség érzékelőt és fény szenzort.

Xiaomi Redmi Note 4 6

Ahogy látható, a telefon lényegében mindent tud, amit földi halandó jelenleg kívánhat. Tény, van ennél erősebb, van nagyobb képátlóval vagy felbontással, több processzormaggal és memóriával rendelkező készülék, azok azonban a több százezres kategóriába esnek, főleg, ha felkapott gyártó neve szerepel rajtuk. Ezzel szemben a Xiaomi Redmi Note 4 ára jelenleg már csak 150 dollár, vagyis szűk 44 ezer forint, ami mellé még ingyenes szállítást is kapunk. Kecsegtető ajánlat!

További információk, képek és vásárlás itt: Xiaomi Redmi Note 4 4G Phablet

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel!

Szóljon hozzá!