hu Magyar de Deutsch

Ramiris partnernap - NVIDIA vs. ATI

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Érdekes kezdeményezés volt a két gyártót egy előadás keretében összehozni.

Természetesen semmi olyan nem hangzott el, ami titkos információnak minősül, azonban sok minden leszűrhető az elhangzottakból.

Az AMD meglehetősen fölényes, hiszen már rendelkeznek új generációs VGA kártyával, míg az NVIDIA részéről elég érdekes pálfordulás tanúi lehetünk. Ez azt jelenti, hogy a cég képviselője szerint az asztali gépekbe szánt diszkrét videokártyák kora lejárt, a piac mérete csökken, így sokkal fontosabbnak érzik az egyéb fejlesztéseiket. Persze az AMD ezt másképp gondolja.

Ezek természetesen az Ion lapkakészlet, a PhysX és a 3DVision. Állításuk szerint az NVIDIA fejlesztései révén a videokártyák teljesítménye kapcsán még mindig vezetnek, olyannyira, hogy pl. a PhysX használata miatt a régebbi kártyáik is jobban teljesítenek egyes játékokban, mint az ATI új fejlesztései.

Persze nem emiatt tartják kevésbé fontosnak a VGA-kat, hanem azért, mert ebből állításuk szerint egyre kevesebb bevételük származik.

Véleményünk szerint egyértelműen arról van szó, hogy jelenleg kénytelenek a figyelmet kicsit elterelni a VGA szegmensről, és ennek érdekében olyan fejlesztéseket mutatnak be, melyek már közel sem nevezhetők újnak. A tegnapi NVIDIA sajtótájékoztatón természetesen arra is rákérdeztek a látogatók, hogy mi a helyzet a GT300-al. A válasz egyértelműen az volt, hogy semmilyen probléma sincs az új lapka kapcsán, és az is, hogy valóban teljesen új lapka lesz.

A megjelenés időpontjával kapcsolatban konkrét időpont nem hangzott el, de a karácsony és a jövő év eleje is meg lett említve. Ez nem tűnik túl jó hírnek azok számára akik az NVIDIA új lapkájára várnak, hiszen ha a kártyák karácsonyra eladható állapotba kerülnének karácsonyra, akkor bizonyára nem lett volna 2010 eleje megemlítve.

Szóba kerültek a CPU-ba integrált grafikus magok is. Ezek kapcsán az AMD megnyugtatott mindenkit, hogy nem csak az Intel, hanem ők is ebbe az irányba haladnak. Az NVIDIA ebbe a témába nem nagyon tudott partner lenni, de azért azt megtuhattuk, hogy ők is tervezhetnének ilyet, ha akarnának.

A Ramiris partnernapról az ASUS segítségével, egy Eee PC használatával tudunk bejelentkezni.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kapcsolódó mobil hírek

PDA

Top 5 kínai okostelefon 30 ezer forint alatt - 2017 szeptember

Top 5 kínai okostelefon 30 ezer forint alatt - 2017 szeptemb…

2017 szeptember 19

Kedvenc kínai telefonokkal foglalkozó oldalam ismét elkész&iac...

PDA

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja

2017 szeptember 19

Akár a Xiaomi pozícióit is veszélyeztetheti az új mobil...

PDA

Szenzációs hír, a Leagoo felveszi a versenyt az iPhone X-szel

Szenzációs hír, a Leagoo felveszi a versenyt az iPhone X-sze…

2017 szeptember 19

Az iPhone X bemutatójára időzítették saját teljesen ker...

PDA

Sikerrel vette a 100 dolláros a legolcsóbb 10 magos telefon

Sikerrel vette a 100 dolláros a legolcsóbb 10 magos telefon

2017 szeptember 19

A szép ebben, hogy ezt az akadályt alulról teljesítette.