Challenge24 – 13. Nemzetközi 24 órás Programozó Verseny

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületével (MAVE) idén is megrendezi éves programozó versenyét, a Challenge24-et, az SAP Hungary főtámogatásával.

20120428 PEL_3974

 

A Challenge24 Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számít, melyre a február 21-i nevezési határidő előtt egy héttel, már 250 csapat jelentkezett szerte a világból a http://ch24.org címen. A háromfős egyetemista és már profi programozókból álló csapatok idén 2013. február 23-ai öt órás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, melyet április 26-28. között rendez meg az egyesület.

 

A Challenge24-en részt vevő csapatoknak a verseny során gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van matematikai, hálózati, mesterséges intelligencia, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára. Az elődöntő öt órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás elengedhetetlen a jó szerepléshez.

 

A versenyen való részvételt idén is sok külföldi egyetem is ajánlja hallgatóinak, valamint cégek sora található meg az SAP mellett, így a versenyalapító Fornax mellett nemzetközi szinten a Google, Skype és Yahoo is támogatja a versenyt.

 

A Challenge24-en az elmúlt években a világ legjobb programozói is egyre nagyobb számban indulnak, így például az egyik legnagyobb programozói közösségi portál (TopCoder) legjobb ranglista pontszámokkal rendelkező tagjai is rendszeresen részt vesznek, amivel garantálják, hogy az idei verseny nívóját. A vándorkupa és Challenge24-es hagyományaihoz tartozó gyűrűk mellett idén is értékes tárgynyereményekre számíthatnak a verseny nyertesei és helyezettjei.

 

Jelentkezni február 21-ig lehet a verseny weboldalán: http://ch24.org

Szóljon hozzá!