• Gazdaság
  • Írva:
  • Olvasva: 3568

A kütyük szerepelnek az idei karácsonyi kívánságlista legtetején

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Microsoft karácsonyi kutatása megállapította, hogy idén a legtöbben valamilyen technikai kütyüt − például laptopot, táblagépet, játékkonzolt, táblagépek méretével vetekedő, óriási okostelefont vagy átalakítható notebookot − szeretnének a fa alá, annak ellenére, hogy szeretteiknek ezek kiválasztása jár általában a legtöbb stresszel.kinai-tablet

A Microsoft 7 500 európait kérdezett meg kutatása keretében. Az összes válaszadó 78, míg a magyarok 70%-a állította azt, hogy valamilyen technikai kütyü szerepel a karácsonyi kívánságlistáján, ugyanakkor az is kiderült, hogy a válaszadók pont ezeknek a kiválasztását tartják a legstresszesebbnek a sokféle szempont és a nagy választék miatt.

A felmérés felfedte azt is, miért tartják sokan olyan bonyolultnak a kütyüvásárlást. A magyar válaszadók fele (51%) szerint ez a leginkább időrabló tevékenység, harmaduk (35%) nem ért eléggé ahhoz, hogy különbséget tegyen a funkciók és az elérhető lehetőségek között.

Szerencsére a segítség kéznél van: a hazai válaszadók fele (51%) elsősorban az internetes teszteket bújja tanácsért és támogatásért, harmaduk (36%) "techőrült" barátaihoz fordul, míg minden negyedik (26%) a bolti eladók szakértelmére épít. 

Habár a férfiak és a nők egyaránt vágynak kütyükre, sokkal több férfi (54%) van tisztában azzal, hogy pontosan mit, milyen típust szeretne, mint a nők (31%). Hasonló különbség figyelhető meg azok között is, akik nem tudják még konkretizálni, hogy milyen eszközre vágynak: a férfiak fele (53%) saját maga kutatja ezt ki internetes tesztek alapján, míg az erősebb szociális képességekkel megáldott nők leggyakrabban inkább a szakértő bolti eladókhoz fordulnak (36%).

Szóljon hozzá!