• Kép
  • Írva:
  • Olvasva: 3522

WebOS, az LG új Smart TV platformja

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az LG tavaly márciusban vásárolta meg a Hewlett-Packardtól a webOS platformot és ezt alapul véve fejlesztette ki az új Smart felületét.

webOS 1

A webOS-fejlesztőcsapat több éves tapasztalatának és kemény munkájának eredményeként egy kényelmes és üdítően egyszerűen használható, felhasználóbarát Smart TV kezelőfelület született.

Az új platform további előnye például az, hogy rendkívül egyszerűen fejleszthetők rá alkalmazások, és használatával tovább növelhető az LG Smart TV-k kompatibilitása más okos eszközökkel.

A webOS rendszerű LG Smart TV-k első bekapcsolásakor egy BeanBird nevű animált figura jelenik meg a képernyőn, ami segít a csatlakoztatásban, és végigvezeti a felhasználót a beállítási folyamaton. A néző a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyszerű megrázásával vagy az OK gombbal bármikor további tanácsokat kérhet a virtuális segítőként szolgáló madártól. A webOS azonnal felismeri a tévéhez csatlakoztatott külső eszköz típusát, és egy előugró menüben megjeleníti az opcionális használati lehetőségeket.

A webOS egyik legegyedibb funkciója a képernyő alsó részén húzódó, oldalra görgethető új Launcher menü. A Launcher lehetővé teszi a tévéadás, a Smart felületen elérhető tartalmak és a külső eszközökön tárolt média közötti váltást anélkül, hogy ehhez vissza kellene lépni a kezdőlapra. Segítségével a felhasználók tévénézés, játék vagy böngészés közben egyéb tartalmakat is kereshetnek és letölthetnek. A tévézés közben is megnyitható Live menüben emellett a keresési, műsorajánló és csatornákkal kapcsolatos funkciók is könnyen elérhetők maradnak.

Szóljon hozzá!