Rossz lóra tett az AMD a HBM2-vel az NVIDIA szerint

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Legalábbis erre tudunk következtetni a Fudzilla legfrissebb híreire alapozva. A portál szerint a Geforce GTX Volta család felső kategóriás megoldásai is GDDR5X memóriákat fognak alkalmazni, ugyanis az NVIDIA összetettnek, de legfőképpen túl drágának ítéli meg a HBM2 technológiát.

micronchips

Bár a HBM2 vitathatatlan előnyökkel bír (magas buszszélesség, alacsony késleltetés és üzemi feszültség, kedvező fizikai paraméterek), azonban a rétegzett memória második generációjának implementálása rendkívül komoly fejtörést okoz a mérnököknek. A hírek szerint a zöldek emiatt döntöttek úgy, hogy a fogyasztói piacon továbbra sem alkalmazzák ezt a technológiát, helyette inkább a GDDR5X-re, illetve jövőre a GDDR6-os memóriákra helyezik a fókuszt. Ítéletet talán a hamarosan megjelenő Radeon RX Vega termékcsalád fog mondani, ugyanis az AMD a korábbi híreknek megfelelően kitart a HBM2 szabvány mellett.

Hozzászólások  

s3nki
0
Az AMD mindig is kitartott az az előremutató technológiák mellett, az Intel és társai pedig kivárták, amíg életképessé, használható, ráadásul rentábilissá válik az új technológia. Emiatt az AMD-nek leginkább presztízs értelemben származott előnye, minden más tekintetben csak hátránya volt ebből a szemléletmódból. Mégis, hiába a sok évtizedes szo..s, a történelem újra csak ismétli önmagát. Az AMD szintet lép, a többiek kivárnak.
Idézet
Szóljon hozzá!