• Tuning
  • Írva:
  • Olvasva: 3285

Szép lassan mindenki kicselezi az Intelt

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A sort az ASRock nyitotta, aztán jött az ECS és az ASUS. A trükk az Intel Haswell processzorokhoz kapcsolódik.asus deszka Az eredeti terv szerint a fent megnevezett CPU-k túlhajtásához mindenképpen Z8x sorozatú alaplappal kellett volna rendelkeznünk, így viszont az olcsóbb H8x és B8x alapú deszkák kiestek volna a körből. A csavar most jön képbe, ugyanis az ASRock egy apró szolgáltatással lehetővé tette, hogy az előbb említett lapokban is túlpörgessük negyedik generációs Core processzorunkat.

Mivel a szolgáltatás a központi egység szorzójával „játszik”, ezért könnyen belátható, hogy egy K sorozatú egységre van szükségünk. Ez sajnos lényegesen leszűkíti a kört, jelenleg tehát csak az Intel Core i7-4770K, illetve a Core i5-4670K alkalmas erre a módszerre. A szorzó maximumra történő állításával 4,80 GHz-ig emelhetjük a tempót.

Természetesen a versenytársak semmilyen téren sem akartak lemaradni, így például az ECS és az ASUS már be is jelentette, hogy a megfelelő alaplapokban ők is lehetővé tudják tenni a processzorok túlhajtását – ehhez elvileg csak egy BIOS frissítésre van szükségünk.

Szóljon hozzá!