• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 271

„Idegenvezetővel” próbálkozik a Firefox

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Mozilla szerint az internet ma olyan, mintha egy ismeretlen városban utaznánk, azaz nem árt, ha van egy segítőnk. Ez az új Firefox-kísérlet az Advance nevet kapta, arra szolgál, hogy hatékonyabban, egyszerűbben fedezhessük fel a webet.

 

Az Advance egy olyan webes bővítmény, amely elemzi az éppen megtekintett tartalmakat, hogy javaslatokat tegyen a böngésző oldalsávján más weboldalak megtekintésére. A Mozilla kiemeli, hogy ezzel a megvalósítással a böngésző nem akadályozza az éppen futó munkamenetet, az ajánlásokat kizárólag a relevancia vezérli, az elsődleges cél a minél jobb javaslatokon van – tehát nem az üzleti érdek a hajtóerő. Tegyük fel, hogy épp éttermekről olvasgatunk; az Advance ez alapján listázza a legnépszerűbb éttermek weboldalait. A tippek személyre szabottak, ha van olyan javaslat, mely nekünk valamilyen okból nem tetszik, akkor azt a „nem érdekes” téma jelzővel elrejthetjük.

firefox advance

A kísérlet egyébként a Mozilla és a Laserlike közös együttműködésén alapul, utóbbi startup a gépi tanulás bevetésével szolgáltatja a technikai hátteret. A böngészési előzmények érzékeny információknak számítanak, a programozók így némi testre szabással (pl. törölhető előzmények) próbálják megerősíteni a felhasználói bizalmat.

Forrás: Mozilla, ghacks.net


Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 58

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session::start() - /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:469): Error #2 session_start(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_411r53gdg1e7hlbr524u85rbv5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_411r53gdg1e7hlbr524u85rbv5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/web14/htdocs/application/../data/session) Array' in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php:482 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/application/Bootstrap.php(20): Zend_Session::start() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(669): in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php on line 482