• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 424

Mit művel a CCleaner-t fejlesztő Piriform? (frissítve!)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Mit művel a CCleaner-t fejlesztő Piriform? (frissítve!) - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Úgy néz ki, hogy semmibe veszik a felhasználók kéréseit.

 

A népszerű (legalábbis egykoron) alkalmazás legújabb verziója (5.45) automatikusan adatokat gyűjt a felhasználók számítógépéről. Ezek az információk névtelenül kerülnek rögzítésre, a Piriform egy nagyobb horderejű változás előtt szeretné jobban megismerni a CCleaner-t használók igényeit. A fejlesztők szerint ebben nincs sok újdonság, a program korábban is elemezte az adott számítógépet, mert csak így tudta jelezni, hogy mikor esedékes a karbantartás. Azt mondjuk nem tették hozzá, hogy ezek a statisztikák nem kerültek távoli szerverekre (elvileg), a mostaniak viszont igen.

xccleaner feature.png

Az adatgyűjtés természetesen messze nem újdonság, valóban elősegíti a programok fejlődését. A gond itt azzal van, hogy az úgynevezett „aktív monitorozást” nem lehet kikapcsolni, mert az egy újraindítás után me­gint élesedik! Az sem megoldás, ha az automatikus indítást végző regisztrációs bejegyzést töröljük, mert ezt is visszaírja a CCleaner – talán a feladatkezelővel felfüggeszthető az adatgyűjtő folyamat. A Piriform tehát ismét hibát vétett (avagy szándékosan mennek a felhasználók idegeire), de most nem akkorát, mint legutóbb, amikor a CCleaner hónapokig vírusos volt.

Frissítés!

A Piriform eddig feszítette a húrt, törölték a szóban forgó problémás kiadást, a helyét az előző verzió (v5.44) vette át.

Forrás: howtogeek.com

Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439