Intel Gemini-Lake SoC részletek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Intel a végső simításokat végzi a következő generációs „Gemini-Lake” SoC-n, ami a jelenlegi „Apollo-Lake” SoC-t váltja majd. A hírek szerint az egyre jobb gyártási folyamatoknak hála a 14 nanométeres technológiára mobil lapkák 6- míg az asztali SFF (Small Form Factor) változatok 10 wattot kérnek majd, ami jobb teljesítmény/watt mutatót jelent, mint elődje esetében.

e9997755fd37

 

A „Gemini Lake” SoC az Intel Gold Mount Plus mikro-architektúráját használja majd, erre pedig kettő illetve négymagos processzorokat épít. A Gold Mount Plus architektúra fizikailag nem különbözik a jelenleg használt Gold Mount-tól, de ahhoz képest megduplázza a másodszintű gyorsítótár nagyságát, így kettő helyett 4 MB-ot kapunk, illetve a kisebb energia igénynek hála várhatunk a jelenleginél magasabb órajeleket is.

A „Gold Mont Plus” architektúrára épülő „Gemini Lake” SoC tartalmaz egy új egycsatornás DDR4 integrált memória vezérlőt, ami jelenlegi architektúránál magasabb órajelű memóriákat is támogat majd, emellett pedig várhatóan megduplázza a felhasználható memória mennyiségét is, ami jelenleg 8 GB. Az új SoC integráltságát jól mutatja, hogy tartalmazni fog WLAN kontrollert is, ami támogatja a 802.11 b/g/n szabványokat, és találunk majd benne egy Bluetooth 4.0 rádiót is.

A Gemini Lake szilíciumán a CPU mellett a második fontosabb alkotóelem a GPU, ahogy ezt már megszokhattuk. A GPU az Intel Gen9 architektúrára épül, akár 18 feldolgozóegységet (EUS) is támogat. A GPU az új nagyfelbontású kijelzőkhöz és a HDMI 2.0 kimenethez lesz hangolva.

A Gemini Lake SoC várható megjelenés 2017 negyedik negyedéve lesz a kiszivárgott Intel roadmap szerint.

Hozzászólások  

s3nki
0
Idézet - Joci:
"mikor-architektúráját" - ez nem "mikro-architektúráját" akart lenni? :)

Köszi!
Idézet
Joci
0
"mikor-architektúráját" - ez nem "mikro-architektúráját" akart lenni? :)
Idézet
Szóljon hozzá!