A legjobb processzorok

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
A legjobb processzorok - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A TechSpoton időről időre bemutatják a piacon elérhető legjobb asztali processzorokat. Az utolsó ajánló óta majdnem 18 hónap telt el, de most itt volt az idő a frissítésre!

A hardverek ezen szegmensében mindig nagy a nyüzsgés, emiatt is érdekes, hogy közel másfél évig nem érezték úgy a szerkesztők, hogy a legjobb processzorok listáját frissíteni kéne. Az ok ugyan akkor érthető, hiszen az Intel processzorai egyeduralkodók voltak, lemosták az AMD minden trónkövetelőjét. A helyzet azonban változott, hiszen múlt hónapban megérkezett a Ryzen sorozat, és ez felborított minden számítást.

Például a Ryzen 7 teljesen értelmetlenné tette Intel Broadwell-E sorozatát a jelenlegi árán. Az A Ryzen 7 1700-as alapmodell költsége mindössze 330 dollár. Emiatt és persze teljesítménye miatt  is, gyakorlatilag az értelmetlen kategóriába küldte az 1050 dolláros Core i7-6900K-t, Nem beszélve az 1650 dolláros 6950X-ről.

Aztán itt van a Ryzen 5, ami az Intel Kaby Lake architektúrájával harcol, és ez utóbbi árát erősen csökkenteni kéne ahhoz, hogy versenyben maradjon az AMD 6 magos procijával, aminek ráadásul a hírek szerint meglehetősen jó a tuning potenciálja is. A neten látható eredmények azt mutatják, hogy a gyári hűtéssel is elérhető a 4 GHz, ami tisztes teljesítményt ígér.

Az izomkolosszusok mellett, azért a legjobb ár/teljesítmény arányú processzornál az Intel is labdába tud rúgni. A TechSpot szerkesztői szerint itt az Intel Pentium G4560 3,5 GHz-es, Socket 1151-es processzora érdemelte ki a győzelmet.

A teljes cikket itt találjátok: http://www.techspot.com/bestof/cpu/

Szóljon hozzá!