• Hűtés
  • Írva:
  • Olvasva: 4213

Az Enermax tovább bővíti LIQMAX vízhűtési szériáját

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A széria új tagja, vagy inkább tagjai a 120S modellek. Ezek „mindent egyben" vízhűtési rendszerek.

liqmax-enermax-cooling-120sY-X-406905-3

Azaz egyben kapjuk a hőcserélő radiátort, a hűtőblokkot és a csövezést. Egy teljesen zárt rendszer, ami első ránézésre semmi újat nem hoz, de a valóságban nem egészen erről van szó.

A LIQMAX 120S magában foglalja a cég új SCT technológiáját (Shunt Channel Technology), ami egy új megoldás a hűtőblokkok piacán.

Ha egyszerűen szeretném elmondani, akkor úgy kell elképzelni, hogy a blokkban több csatorna van kiképezve, ezért ami közelebb van a processzorhoz, abban jobban felmelegedik a hűtőfolyadék. A távolabbi csatornákban hűvösebb víz kering, ami végül keveredik a meleggel így a radiátorhoz visszatérve nem kell olyan meleg folyadékot visszahűteni, mint a régebbi megoldásoknál. Elméletben ez egy nagyon jó ötlet. Kíváncsian várjuk, hogy a valóságban hogy valósul meg.

Mint azt az elején említettem két taggal bővül a 120mm-es hűtőcsalád.

Mindkét új variáns 120 mm-es hőcserélővel rendelkezik, mind a kettőn 120 mm-es ventilátor segít a hűtésben, amely két fokozatban állítható a mellékelt szabályzóval, vagy az alaplapra kötve saját programunkkal tetszés szerint. A két variáns között a különbséget pusztán a ventilátor adja.

Árakat az Enermax még közölt.

Szóljon hozzá!