Escam G02 WiFi IP kamera - biztonság olcsón

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Escam G02 WiFi IP kamera - biztonság olcsón - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Ez a kamera is egy olyan hardver, aminek megnézem az árcéduláját, a képességeit, aztán keresgélem az állam a földön.

Escam G02 720P P2P WiFi IP Camera 1

 

Nyilvánvalóan nem egy csúcs kameráról van szó, hiszen manapság a legdrágább kamerák már 4K-s felbontású felvételeket készítenek. Ez a kamera "csak" 720p-t tud, de egyéb képességeiben vetekszik a nagyokkal.

Escam G02 720P P2P WiFi IP Camera 2

A legfontosabb, hogy kapott ONVIF kompatibilitást, ami ahhoz kell, hogy a szabványos ONVIF felületet támogató szoftverekbe be lehessen kötni. Ilyen szoftverek vannak jó sokan, és az ONVIF-nek hála rengeteg féle és fajta kamerát tudunk egyidejűleg használni velük. A második nagyon fontos pont, hogy ez a kamera nem csak Ethernet kapcsolattal rendelkezik, hanem wifivel is, így adott esetben elég áramról gondoskodni, a hálózattal a kapcsolat lehet vezetékmentes is. Pici hiányérzetem van a POE hiánya miatt, de ez végül is csak egy otthoni használatra szánt kamera, a lakásokban pedig viszonylag ritka a POE támogatású switch vagy router.

Escam G02 720P P2P WiFi IP Camera 3

Az Escam G02 egy PAN/TILT rendszerű kamera, magyrul körbe forgathatjuk az optikát, nézelődhetünk vele. Ez azért hasznos, mert elegendő egy kamerát vásárulnunk ahhoz, hogy a szoba minden sarkát lássuk. Persze nem egyszere, de mivel az optika forgatható körbe nézhetünk vele.  Fontos, hogy kapott mozgásérzékelőt is, ha pedig mozgást érzékel képes fényképet készíteni, és azt elküldeni e-mailben vagy feltölteni egy ftp szerverre, amellett persze, hogy SD kártyára is rögzít.

Az Escam G02 720P P2P WiFi IP kamera tehát egy nagyon jól használható eszköz, bár persze, ahogy mondani szokták sose legyen rá igazán szükségünk. Ha azonban beüt baj, akkor nem fogjuk sajnálni azt a 26 dollárt, vagyis kb. 7500 forintot, amennyit fizetni kell érte.

További információk, képek és vásárlás itt: Escam G02 720P P2P WiFi IP Camera

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel!

Szóljon hozzá!