Samsung memóriakártya közel harmadáron - ha olcsó akkor hamis?

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Samsung memóriakártya közel harmadáron - ha olcsó akkor hamis? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Az utóbbi hónapban meglehetősen sok memóriakártya érkezett ismerőseimhez Kínából. Természetesen nem kereskednek velük, egyszerűen csak használják telefonban, tabletben, kamerában. Ami érdekes a dologban, hogy a hivatalos hazai árak töredékért vették a kártyákat és használják most teljes elégedettséggel. A Facebook oldalunkon néhányan biztosak benne, hogy ha Kínából érkezik és olcsó, akkor hamis is. Mivel magamnak is rendeltem ilyen kártyát engem is érdekelt mi az igazság, így szereztem egy hazai beszerzésű és egy kínai kártyát, és összeeresztettem őket. Lássátok hát az eredményeket!

 samsung 32 gb 1

A tesztet egy Teclast X80 Power tabletben, Android alatt végeztem. Biztos lenne ennél pontosabb mérésre is mód, de itt a lényeg az összehasonlítás volt. Lássuk az eredményeket!

   Olvasás Írás
 Hazai beszerzés  31,97 MB/s  27,8 MB/s
 kínai beszerzés  33,46 MB/s  24,99 MB/s

A méréseken túl készítetem három képet is a kártyákról. A jobb oldalon a hazai beszerzés látható, van rajta egy kis karc. A kínai kártyát most már több mint két hete használom egy akciókamerában, eddig hiba nélkül. A Class 10-es kártyákat az átviteli sebesség miatt maximum FHD, vagyis 1920 x 1080 pixeles felvételekhez érdemes használni.

samsung 32 gb 3

Így néz ki a Kínából érkezett kártya a kicsomagolás előtt

 

samsung 32 gb 2

Jobb oldalon a hazai beszerzés, baloldalon a "kínai" kártya

 

samsung class10 32gb 1

Jobb oldalon ismét a hazai beszerzés, baloldalon a "kínai" kártya

 

Látható, hogy a két kártya között sem külsőben, sem a sebességben nincs különbség. Ezzel együtt még mindig igaz, hogy a hazai hivatalos forrásból beszerzett kártya árából kínai áruházban most nagyjából kettő és fél kártyát vehetünk meg, ami ahogy nekem, úgy sokak számára megéri a kicsit több várakozást.

 

A 32 GB-os Samsung microSD memóriakártya ára ~3400 forint. Ha szeretnél Te is rendelni az olcsó Samsung microSD kártyából, akkor itt megteheted: 32GB Samsung Class 10 48MB/s TF / Micro SD UHS

Hozzászólások  

s3nki
+1
Idézet - Joci:
Mondjuk az áraknál érdemes megjegyezni, hogy nálunk azért jóval drágább, mint máshol, mert van ez az Artisjus-os felár is.

Ez így van.
Idézet
Joci
+1
Mondjuk az áraknál érdemes megjegyezni, hogy nálunk azért jóval drágább, mint máshol, mert van ez az Artisjus-os felár is.
Idézet
Szóljon hozzá!