• Kamera
  • Írva:
  • Olvasva: 3189

Megérkezett a Xiaomi 360 fokos kamerája!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Megérkezett a Xiaomi 360 fokos kamerája! - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Ha valaki azt mondja sportkamera, akkor mindenkinek egyből beugrik valami kis hasáb, vagy kocka, egy apró objektív és a vízálló ház. Manapság teljesen normális, hogy ezek az apróságok képesek teljes HD felbontásban, jó minőségben videókat készíteni, a drágább daraboktól pedig a 4K felbontás sem áll távol. A jövő azonban valószínűleg nem az övék, hanem a Xiaomi most megjelent újdonságáé, és a hozzá hasonló társaké.

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 1

Mit tud a Xiaomi mijia 3.5K elnevezésű kamerája? Egyrészről kiváló hardvert hordoz magában, amit hamarosan részletezünk, más részről pedig két objektívet hordoz magán. Ezek a kamera átellenes oldalán található, darabonként 190 fokos látószöggel rendelkeznek, ami ugye összes 380 fok. A teljes kör 360 fokos, ebből következik, hogy ez a kamera bizony teljes 360 fokos videókat készít, mégpedig nagyfelbontásban.

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 2

A Xiaomiról többször elmondtuk már, hogy mind minőségben, mind dizájban kiemelkedik az átlag kínai gyártók közül. Ez sajnos a termékek árában is meglátszik. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a Xiaomi tűlnyomórészt azokból a hardver elemekből építkezik, mint a neves nyugat-európai vagy amerikai konkurensek, azoknál viszont jóval olcsóbb.

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 3

Lássuk hát mit rejt magában a Xiaomi mijia 3.5K! Maga a ház alumínium keretet kapott, a kamera pedig IP67-es szabványú vízállósággal rendelkezik. A lapkakészlet Ambarella A12, ami mellett két darab Sony IMX 206 1/2.3 inches képszenzor kapott helyet. Ezek ketten 16 megapixeles felbontással bírnak.

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 4

Mivel sportkameráról van szó nem hiányozhat a rázkódásvédelem sem! A kamerában hatirányú rázkódásvédelmet építettek, aminek segítségével kiszűrhetők a mozgás okozta vibrációk, legyen szó akár síelésről, akár kerékpározásról vagy bármilyen egyéb extrém sportról. A felvételeket micoSD kártyára készíthetjük, ebből maximum 128 GB-os verziót használhatunk.

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 5

Videóinkat h.264-es konténer formátumba tömöríti a kamera, használható felbontások és képfrissítések a következők:

  • 2304 x 1152 ( 30fps )
  • 2304 x 1152 ( 60fps )
  • 3456 x 1728 ( 30fps )

Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera 6

A végére maradt az ár, ami, mivel nem tucatáruról van szó a szokásosnál picit több, a bevezető akcióban 276 dollár, vagyis nagyjából 80 ezer forint. Ez nagyjából egy hagyományos GoPro Hero 5 - ami nem képes 360 fokos felvétel készítésére - árának a kétharmada, ami így már nem is tűnik olyan soknak. Ha felkeltette figyelmedet a kamera, akkor további információkat és képeket itt találsz: Xiaomi mijia 3.5K Panorama Action Camera

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel!

Szóljon hozzá!