hu Magyar de Deutsch

Megjelent az új Intel SSD 330-as sorozat

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Intel Corporation a mai napon bejelentette az Intel® Solid-State Drive 330 sorozatának (Intel® SSD 330 Series) megjelenését. Az új SATA 6 Gbps interfésszel bíró szilárdtest-meghajtó (SSD) sorozat megfizethető áron kínál belépőt a fogyasztóknak az SSD technológia és a gyors tárhelyek világába.

28607Intel40gb

Az Intel SSD 330 sorozat ideális választás asztali számítógépek vagy notebookok felfrissítéséhez. A kiváló ár-érték arányt kereső felhasználók a 330-as sorozattal egy olyan márkás SSD-hez jutnak, ami egyszerre biztosítja a kiváló teljesítményt és az Intel nevével fémjelzett minőséget. A rendszert egészében felgyorsító és számos alkalmazás esetében a válaszidőt csökkentő Intel SSD 330 sorozat a legnépszerűbb, vagyis 60, 120 és 180 gigabájtos kapacitással kerül a boltok polcaira.


„Egy SSD-bővítés még mindig a legjobb dolog, ami a meglévő PC-ddel történhet, és az Intel SSD 330 sorozat a legújabb SSD technológiát biztosítja megfizethető áron,” – mondta James Slattery, az Intel Non-Volatile Memory Solutions Group SSD gyártásért felelős vezetője. „Az Intel SSD 330 sorozat olyan sebességet kínál, amire szüksége van a felhasználóknak, méghozzá nagyszerű áron, miközben élvezhetik az Intel szigorú vizsgálatai követelményeiből származó előnyöket. Emellett ott áll mögötte a világklasszis gyártási folyamat, a megbízhatóság és műszaki támogatás is.”


Az Intel® 330 sorozat az Intel 25 nanométeres multi level cell architektúrájú (MLC) NAND memória chipjeit használja. Az új SATA 6Gb/s-os interfész az Intel® SSD 320 sorozat SATA 3Gb/s-os adatátviteli sebességének a kétszeresére képes, ami másodpercenként akár 500 megabájt szekvenciális olvasási és akár 450 megabájt írási sebességet jelent. A véletlenszerű olvasási teljesítmény elérheti a másodpercenkénti 22 500 I/O művelet (IOPS) értéket, a véletlenszerű írás pedig 33 000 IOPS is lehet, ami lényegesen jobb eredmény egy átlagfelhasználó merevlemezénél, és jelentősen lecsökkenti az alkalmazások és a teljes rendszer reakcióidejét. 


Az Intel SSD 300 család a belépőszintet képviseli, és a mainstream vásárlóközönséget célozza. Az Intel SSD 500-as család már több szolgáltatással rendelkezik, ezeket a komolyabb teljesítményigényű felhasználók és a játékosok számára fejlesztették ki. Az Intel SSD 700 és Intel SSD 900 családokat adatközpontokban való használatra szánják. 


Az Intel SSD 330 sorozat a szabvány 2,5 hüvelykes méretben érkezik, ami a beépítés szempontjából kompatibilissé teszi a lassabb HDD-kkel. Asztali gépek esetében használható kétmeghajtós rendszerben is, hogy a rendszer indítása és egyes alkalmazások futtatása gyorsabb legyen, de le is válthatja egy laptop egyetlen meghajtóját is.


Az SSD család mától elérhető az egész világon a kiskereskedelmi egységekben és webshopokban. Az Intel SSD 330 sorozat 60GB-os tagja 89 dolláros, a 120GB-os 149 dolláros és a 180GB-os 234 dolláros ajánlott áron lesz kapható. A termékekhez 3 éves garancia jár.

 

Forrás: Sajtóközlemény 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés