hu Magyar de Deutsch

Ivy Bridge-E HEDT: csak 2013-ban

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az Intel következő felsőkategóriás asztali platformja - high-end desktop, azaz HEDT -, kódnevén az Ivy Bridge-E csak jövőre rajtolhat el. Addig a Core i7-3970X marad az úr.
SBE 3_thumb
Az Ivy Bridge-E HEDT platform 2013 harmadik negyedévében láthatja meg a napvilágot, ám a rajongóknak nagyon jó hír, hogy a processzorok kompatibilisek lesznek a jelenlegi LGA2011 foglalatú deszkákkal, ennél fogva csak egy egyszerű BIOS frissítésre lehet szükségünk. Bár ez nagyon fontos információ, azonban ezenfelül csak néhány morzsát kaptunk: az Ivy Bridge-E 22 nm-es gyártástechnológiára épül, a legerősebb változat legalább 6 magot tartalmaz és hasonlóan drága lesz, mint a most aktuális Sandy Bridge-E.
 
intel roadmap_2013
 
Nagyot téved, aki úgy gondolja, hogy az Intel jövőre ideje nagy részét malmozással tölti el. A kiszivárgott ütemterv szerint már a második negyedévben megérkeznek az első Haswell chipek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy hamarosan a Core i7-3970X személyében egy új nagyágyút tisztelhetünk, úgyhogy most már csak AMD oldalról kellene egy-két nagyobb hal a vízbe, máskülönben nagyon drága móka lesz a pecázás.

Forrás: vr-zone.com
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés