hu Magyar de Deutsch

Hat Sandy Bridge alapú Intel processzor rajtolt el

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A rajongók valószínűleg már a 22 nm-es gyártástechnológiára épülő Celeron és Pentium megoldásokat várják, de azok csak később érkeznek.

A két Celeron és a négy Pentium processzor az alsóházban erősít, bár utóbbi már egész kellemes teljesítményt nyújt. A Celeron G540T és a G550 arra hivatott, hogy leváltsa a korábban elrajtolt G530T és GT540 modelleket. Ezzel párhuzamosan utóbbi 19 százalékos árcsökkentésen esett át, így már 42 dollár fejében elvihető - eredetileg 10 dollárral drágább volt. Természetesen az új modellek tudásban nem, csak teljesítményben léptek előre, de ennyi pénzért ezt nemigen róhatjuk fel nekik.

 

A Pentium G640 és a G870 nemcsak magasabb órajelen üzemel, mint az előbb említett két Celeron, hanem nagyobb harmadszintű gyorsítótárral is rendelkezik. A normál verziókon kívül itt is megtaláljuk az energiatakarékos típusokat, amit az Intel a már jól ismert T típusjelzéssel jelöl. Az új Pentium processzorok is csak az alapszintű technológiákat (Intel 64, Execute Disable Bit, virtualizáció) ismerik - itt  már legalább egy Turbo Boost eljárásnak tudnánk örülni.
 

új intel_celeron_és_pentium_termékek

 Jó teljesítmény elérhető áron.

 

A Pentium G860 kapcsán is történt egy árcsökkentés. A termék ára 86 dollárról 75 dollárra esett.

 

Forrás: cpu-world.com

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés