hu Magyar de Deutsch

Nagyobb biztonság, jobb teljesítmény az üzleti szektorba szánt Intel Core vPro platformokon

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Intel bejelentette harmadik generációs Intel Core vPro processzorokra épülő üzleti és intelligens rendszerekbe szánt platformjait. A legújabb fejlesztések sokkal biztonságosabb üzleti használatot tesznek lehetővé.

Az Intel Core vPro processzor-alapú platformokat a valódi üzleti élet kihívásaira tervezték, ahol az adatok integritása és a szervezeti hatékonyság versenyelőnyt jelent. 
Az új képességek minden biztonsági szinten jelen vannak, beleértve a processzort is, mindezt pedig a teljesítmény csökkenése nélkül. A szoftveres újításoknak köszönhetően a vállalati rendszergazdák pillanatok alatt képesek a rendszert konfigurálni. A fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabb lehet az átmenet a fix funkcióval bíró, nem összekapcsolt rendszerekről a kereskedelmi, ipari és egészségügyi intelligens rendszerek irányába.


“A harmadik generációs Intel Core vPro processzorokra épülő platformok lehetővé teszik a vállalatok számára a biztonsági fenyegetések kezelését, miközben biztosítják a felhasználói igényeknek megfelelő rugalmasságot.” – mondta Rick Echevarria, az Intel Mérnöki Csoportjának elnökhelyettese, és az Üzleti Platform részleg vezetője. Az Intel vPro technológiája elérhető a megfelelő Intel processzorral rendelkező ultrabookban, laptopokban és asztali munkaállomásokban.

 

Továbbfejlesztett biztonság
A személyiséglopás leküzdésére az Intel kifejlesztette a nyilvános infrastruktúrájú kulccsal rendelkező Intel Identity Protection Technology-t, és integrálta a vPro processzorokba. Ez a technológia egy második réteget képez az azonosítás során, és lehetővé teszi weboldalak és vállalati hálózatok számára, hogy ellenőrizzék, vajon egy legitim felhasználó, megbízható PC-ről, a számítógép firmware-jén tárolt privát kulccsal jelentkezik-e be. Ezek kialakításához az Intel több partnerrel működött együtt: a Feitian-nal, az InfoSERVER-rel, a Symantec-kel és a VASCO-val.
A vPro-val rendelkező processzor platformok legújabb verziójában az Intel OS Guard és az Intel Secure Key is megtalálható. Az Intel Secure Key az Intel AES New Instructions-szal kiegészülve megvédi a gépen tárolt adatokat, médiafájlokat és eszközöket az elvesztéstől, míg az Intel OS Guard felfedezi és megvédi a gépet a rosszindulatú programoktól.
Többek között a McAfee ePO Deep Command eszköze teszi lehetővé a biztonságos adatcserét a kapcsolódó ökoszisztémákon belül, mint például egy orvosi rendelő és a különböző vizsgálatokat végző laborok és kórházak. 

Távoli elérés és automatizálás
Az Intel Core vPro processzor családja tartalmazza az Intel Active Management Technology-t (Intel AMT), melynek segítségével a gép távolról kezelhetővé válik, energiát tud megtakarítani, illetve leltározni. A kiskereskedelemben így például anélkül észlelhetők és gyorsan javíthatók a gépek távoli elérésben, hogy az fennakadást okozna az eladásokban. A kereskedelmi szektorban egy IT-ügyfélszolgálatos telefonhívásért átlagosan 200 dollárt számolnak fel, így az Intel AMT távoli elérését használva a nagyvállalatok dollármilliókat takaríthatnak meg.
Ipari számítástechnikai környezetben is használhatók a harmadik generációs Intel Core processzorok úgy, hogy egy platformra konszolidálják az automatizálási funkciókat, így a gyárak könnyebben tudják kezelni az összes eszközt és rendszert. Amint minden eszközt és gépet összekötöttek, a gyártást felügyelő szakemberek valós idejű adatokat gyűjthetnek a döntéshozatal megkönnyítésére és a karbantartáshoz.

Intelligens teljesítmény
A harmadik generációs Intel Core vPro processzorok növelik a kiskereskedelmi, ipari és egészségügyi ágazat számításigényes intelligens rendszerei által használt alkalmazásainak a teljesítményét és grafikai képességeiket. Az új processzorok lehetővé teszik, hogy egyetlen digitális jel akár három egymástól független kijelzőn is megjelenjen. Az Intel Quick Sync Video és Intel Clear Video HD Technology segítségével a diagnosztikai eszközök gyorsabban tudnak digitális képeket és videojeleket konvertálni, a legapróbb részleteket is láttatva, így biztosítva a gyors és pontos diagnosztikai eredményeket. A technológia HD felbontású videokonferencia hívásokat is lehetővé tesz. 
A teljesítmény növelése biztosítja a kellő teljesítményt a valós idejű analitikai alkalmazásokban is, amilyen például az Intel Audience Impression Metrics Suite (Intel AIM Suite).

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés