hu Magyar de Deutsch

A jövőbe tekint az Intel

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat elkezdett dolgozni a 7 nm és az 5 nm-es gyártástechnológia alkalmazásán. 

paul-intel-bunny-suit

A cég tervei alapján elkezdődött az oregoni, az írországi és az arizonai gyárak 14 nm-es gyártósorainak felkészítése is. Paul Otellini megemlítette, hogy a kutatások és fejlesztések már 10 éve zajlanak. 

 

imageintel

 

Egyértelműnek tűnik, hogy az Intel nem enged a feszített tempóból, és továbbra is elkötelezett a szilícium alapú technológia fejlesztésében. Az is látható, hogy a vállalat a közeljövőben 10 nm-es és még kisebb csíkszélességű technológiával kívánja előállítani termékeit. Az igazgató szerint a 7 nm és az 5 nm-es csíkszélességre történő átállás időben le fog zajlani. 

 

image222

 

Rendkívül érdekes prezentációra bukkantunk eme hír megírása alatt. A kép a 2003-as IDF-en került a nagyközönség elé. Mint látható, a vállalat prognózisa szerint 2011-ben már 22 nm-es gyártástechnológiát fognak alkalmazni. A jóslat egészen pontosan 8 évet nyúlt előre, de így félelmetesen precíznek bizonyult, hiszen az Ivy Bridge termékek tömegtermelése még tavaly megindult.

 

466767DE73086EC60A2FF81E97D524A2 1000x700

[+] 

 

Forrás: xbitlabs.com, tecchannel.de 

 

 
 
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés