hu Magyar de Deutsch

Júniusban érkezhetnek az Intel Xeon E3 "Ivy Bridge" processzorai

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Igencsak eseménydúsan kezdődik a 2. üzleti negyedév az Intel számára hiszen – ahogy már minden ettől hangos – hamarosan bemutatkoznak a 3. generációs „Ivy Bridge” processzorok. De ezzel még korán sincs vége.

 Accessories1573 634676033346085000 0

A DitiTimes értesülései szerint ugyanis az Intel - ugyancsak a 22 nanométeres gyártási technológiára épülő - Xeon E3 processzorok forgalmazása már júniusban megkezdődhet. Jelenleg is hatalmas médiafigyelem övezi a hamarosan érkező bemutatót és ezután sem marad sok ideje az Intel szakembereinek, hogy kifújják magukat.

 

Egyértelműen a legnagyobb és legfontosabb változás az új Xeon központi egységekkel kapcsolatban az PCI Express 3.0 teljes körű támogatása. Ennek eredménye képpen jelentősen megnő a sávszélesség, amelyen az adatok áramolhatnak. Az „Ivy Bridge” lehetővé teszi, hogy a PCI Express adatfolyamok - amelyek a processzortól érkeznek - x16 x8 illetve x4 csatornára történő szétosztását, ami jelentősen megnöveli az adatátviteli sebességet ahhoz képest, amit PCI Express 2.0 buszrendszere képes volt produkálni.

 

Az új Xeon chipek természetesen kompatibilisek lesznek a meglévő Xeon Sandy Bridge központi egységeket kezelő platformokkal, csak úgy, mint a hamarosan érkező szerver/munkaállomás alaplapokkal is.

 

Forrás: TechPowerUp!

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés