hu Magyar de Deutsch

Árkorrekció az Ivy Bridge processzoroknál

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hírek szerint az Intel az utolsó pillanatban módosította az Ivy Bridge processzorok árazását.

A VR-Zone idejekorán értesült a változtatásokról, amiről még az elmúlt hétvége folyamán be is számolt. Az árcsökkentés átlagos mértéke 7-8 dollárra tehető. Ez ugyan nem egy jelentős tétel, de az első számú processzorgyártó lépése mindenképpen üdvözlendő. Érdemes megjegyezni, hogy a lent látható összegek 1000 darabos megrendelés esetén élnek. Az árkorrekció révén a Core i7-3770K nagyjából egy árban lehet elődjével, a Core i7-2700K CPU-val.

 

stampA harmadik generációs Core processzorokkal kapcsolatban felmerült néhány (rosszindulatú?) pletyka, miszerint néhány modell nem fért bele a korábban kitűzött 77 wattos fogyasztási osztályba. Állítólag a processzorok üresjárati fogyasztása és túlhajthatósága sem pont úgy alakult, ahogy azt korábban tervezték. A problémákat a 22 nm-es gyártástechnológiának tulajdonítják be.

 

ivy bridge_pricingforrás: VR-Zone [+] 

 

Sajnos a fenti képből nehéz megállapítani, hogy mennyi lesz az újdonságok kiskereskedelmi ára. A VR-Zone talált egy olyan webáruházat, ahol a Core i5-3570K áfa nélkül is 235 dollárba került, míg máshol a Core i7-3770K processzorért már 369 amerikai dollárt kértek el.

 

Forrás: vr-zone.com 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés