hu Magyar de Deutsch

Nagy nyomás alatt az Intel - Lehet hamarabb mutatkozik be az "Ivy Bridge"?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az Intel nyakára, hiszen az ASUSTek, a HP, az Acer, és Lenovo is mind sürgetik a processzorgyártó óriást hogy miharamarabb dobja piacra a 3. generációs Core központi egységeit.

ss-intel-ivy-bridge-processor

Ennek ez eredménye képpen az elsőnek április 29.-re meghirdetett bemutatót már előrébb hozták 23.-ára. Azonban ezzel sem elégedettek a partnerek, hiszen ők így is csak leghamarabb májusban tudják piacra dobni a 22 nanométeres gyártási technológiával készült „Ivy Bridge” alapokra építő termékeiket. Minden bizonnyal ezen a hatalmas nyomáson próbál valamelyest enyhíteni az Intel, ezzel hogy közelebb hozza a startot.

 ivy-bridge-intel screenshot 20120216145842 2 nfh

Emellett viszont az továbbra is tisztázatlan hogy ezeknek a chipeknek az elérhetősége hogyan is fog alakulni a piac számára. Két lehetséges variációval számolnak az illetékesek, melyből az egyik az, hogy a hivatalos bejelentés napjával egy időben mindenki számára elérhetővé vállnak az új processzorok. Egy másik elképzelés szerint a 23.-ai dátum csak a bemutatkozás lesz, az árusítás és a média rendelkezésére bocsájtás különböző tesztek megírásához viszont a korábbiakban megadott 29.-ei dátum után fog megindulni.

 intel-ivy-bridge

Természetesen a legnagyobb érdeklődés a legújabb csúcsmodellek körül tapasztalható, a Core i7-3770K és Core i5-3570K minden számítógép fanatikust képest lázba hozni. Hamarosan meglátjuk tényleg akkorát fognak-e durranni, mint amekkora a hírverés körülöttük.

 

Forrás: TechPowerUp!

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés