hu Magyar de Deutsch

IDF 2012: az Ivy Bridge egy tick+

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A pekingi IDF konferencia alkalmából minden anyag kiszivárgott a harmadik generációs Core i7 processzorokról, de ez a közelgő rajtra tekintve egyáltalán nem meglepő.

Aki sűrűn látogatja oldalunkat, az már biztosan hallott az Intel "tick-tock" névre keresztelt fejlesztési stratégiájáról. Az Ivy Bridge architektúra a "tick" ütembe illik - legalábbis eddig minden jel erre utalt -, ám a chipóriás csavart egyet a dolgokon. Ugyan a fő változás valóban a gyártástechnológiánál látható, de ezenfelül is jelentős előrelépések történtek, így lényegében a vállalat jogosan alkalmazhatja a "tick+" jelzőt - a marketing gépezet részletes bemutatókkal próbálja ezt alátámasztani. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a CPU-t érintő változtatások mellett megjelent a HD 4000 integrált grafikus vezérlő is, mely elődjénél jobb képminőséget, illetve nagyobb teljesítményt ígér. Érdemes megfigyelni az anizotropikus szűrésnél látható különbséget a HD 3000-rel szemben.

 

A prezentáció alapján a hangsúly az energiahatékonyságra és az IGP multimédiás képességeinek továbbfejlesztésére került, de javult az IPC (Instructions Per Clock), illetőleg a beépített memóriavezérlő is. A biztonságot növelő technológiák közé tartozik az integrált véletlenszám-generátor és a SMEP (Supervisory Mode Execution Protection) alkalmazása, mely a jogosultságnövelést használó támadási formák ellen lép föl. Az energiatakarékos működés jegyében az Ivy Bridge processzorok konfigurálható TDP-vel rendelkeznek. 

 

A teljes prezentáció a második oldalon látható.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés