hu Magyar de Deutsch

Tesztpadon az Intel Core i7 3770K

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az AnandTech előzetes teszt keretében vette górcső alá az Intel harmadik generációs Core processzorát, név szerint a Core i7-es 3770K-t.

Vége az előzetesen kiszivárgott eredményeknek, hiszen most egy szinte minden részletre kiterjedő teszten láthatjuk az új nagyágyút. Akik sűrűn látogatják oldalunkat már biztosan hallottak az Intel Tick-Tock névre keresztelt fejlesztési stratégiájáról. Az Ivy Bridge az úgynevezett Tick állomáshoz tartozik, mivel a fő változás a gyártástechnológiában történt, ennek ellenére a Core i7 3770K akár 5-15 százalékkal is erősebb lehet, mint a Core i7 2600K.

44753

A hivatalos anyag szerint javult az egyszálas teljesítmény (adatszerkezetek dinamikus megosztása a szálak között), kisebb optimalizálósok történtek a MOV utasítás kapcsán és jelentősen javult az FP/integer közti áteresztőképesség. Nagyobb változásokat a memóriavezérlő kapcsán láthatunk. Az egység DDR3L támogatással bír (alacsony feszültséggel bíró DDR3 memória), valamint elboldogul a DDR3-2800 szabványú memóriamodulokkal is. Természetesen a 22 nanométeres csíkszélesség fogyasztáscsökkentéssel párosul, de a mérnökök ezt még a konfigurálható TDP technológiával is megfejelték. Utóbbi főleg a szerverek világában fontos, előbbit lentebb láthatjuk.

44767Az IGP DirectX 11 támogatással és a 16 végrehajtó egységgel rendelkezik, de továbbra sem ajánlható a modern játékokhoz, bár ez önmagában még nem meglepetés. A Sandy Bridge generációhoz mérten kb. 41%-os gyorsulásról beszélhetünk és a QuickSync is határozottan fürgébb lett, tehát összességében történtek előrelépések.

44728

A teljes cikk ide kattintva megtekinthető. 

Forrás: anandtech.com 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés