hu Magyar de Deutsch

Irány a transzparens számítástechnika

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Renée James, az Intel Corporation alelnöke és a szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó csoportjának igazgatója az Intel Developer Forumon (IDF) felvázolta a transzparens számítástechnikával kapcsolatos elképzeléseit. 
HTML5-Icon E koncepció csak egy olyan „nyílt” fejlesztői ökoszisztémán keresztül valósítható meg, ahol a szoftverfejlesztők több környezetben és többféle eszközön futtatható kódot írnak. Ez a megközelítés segít csökkenteni a pénzügyi és műszaki kompromisszumokat, amik ma még kötik a fejlesztők kezeit.

„A transzparens számítástechnika világában a szoftverfejlesztők nem kerülnek döntéskényszerbe annak kapcsán, hogy melyik környezet mellett kötelezik el magukat azért, hogy fenntartsák jövedelmezőségüket, és folytassák újító tevékenységüket.”- mondta James. „A fogyasztókat és a vállalatokat kihívás elé állítja a ma elérhető eszközök és környezetek csodálatos, de egymással nem kompatibilis sokasága. Itt nem csak a mobilitásról, a felhőről vagy a PC-ről van szó. Ami igazán számít, az az, amikor ezek az elemek elkezdenek együttműködni egy transzparens, platformokon átívelő felhasználói élmény részeként, ami hidat képez a környezetek és a hardver architektúrák között. Azok a fejlesztők tudnak helyt állni a jövőben, akik magukévá teszik ezt a valóságot.”

A szoftverfejlesztők jelenleg kénytelenek választani a piaci elérés, az innováció és a profitabilitás között. Az Intel platformokon átívelő eszközeivel, biztonsági megoldásaival és gazdaságilag előnyös disztribúciós csatornáival továbbra is a nyílt szoftveres ökoszisztéma első számú hajtómotorja.

Fejlessz több helyre!

Annak ellenére, hogy a fejlesztők rendszeresen kifejtik, egy olyan megoldásra vágynak, amivel elég egyszer megírni egy kódot, ami aztán több platformon is lefuttatható lesz, a különböző környezetek felett gyámkodók részéről eddig nem sok ösztönzés érkezett a cross-platform támogatás kialakítására. Az Intel a HTML5-ben hisz – a HTML5 képes lehet a platformok közötti problémák megoldására. A HTML5-tel a fejlesztőknek nem kell többé kompromisszumokra kényszerülniük a jövedelmezőség, a piaci elérés és az innovatív termékfejlesztések között. A fogyasztóknak ebből úgy származik előnyük, hogy adataik, alkalmazásaik és személyiségük könnyedén költözhet egyik operációs rendszerről vagy eszközről a másikra.

Beszédében James kiemelte a HTML5 és a kapcsolódó szabványok fontosságát, majd elmondta, hogy az implementált technológiának is nyíltnak kell maradnia, így egy igazán hatékony alkalmazásfejlesztői környezet jön létre. James bejelentette, a Mozilla az Intellel együttműködve a River Trail technológia implementációján dolgozik, ezzel megerősítve az Intel elkötelezettségét a HTML5 és a Javascript mellett. Ez mostantól plug-in formájában le is tölthető, 2013-tól pedig a Firefox böngésző natív részeként segíti hozzá a webes alkalmazásokat a párhuzamos számítástechnika előnyeihez.

Forrás: Sajtóközlemény
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés