Gearbest  promotion

Alakítsd át AMD RX480 kártyádat RX580-ra!

Ha arról van szó, hogy ingyen csikarjunk ki egy kis plusz teljesítményt a gépünkből, akkor szinte mindenki felkapja a fejét. Most itt a lehetőség, hogy a videokártyádat átvarázsold egy erősebb típusra!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem lesz itt semmi varázslat, inkább csak arról van szó, hogy az AMD egyik trükkjét fordítjuk a javunkra. Eredetileg a Techpowerup fórumában jelezte egy AMD RX480 felhasználó, hogy sikeresen upgradelte kártyáját RX580-ra. Ehhez nem kellett mást tennie, mint hogy az XFX RX480-as kártyára rátegye a Sapphire RX580-as kártya BIOS-át, és láss csodát, a videokártyája azóta RX580-ként jelentkezik be, és az RX580 órajelein fut.

Az AMD apró csalása ez esetben annyi, hogy újra brandelte a "régi" Polaris 10 GPU-n futó architektúrát, egyszerűen megnövelve a GPU órajelét. A friss hírek szerint az újabb RX580-as BIOS-ban a megemelt feszültség értékek lehetővé teszik a magasabb órajeleket, így nő a kártya teljesítménye.

Azzal együtt, hogy ez jó dolog, mi mégis azt ajánljuk, hogy csak akkor fogj bele a műveletbe, ha tudomásul veszed, hogy az akár balul is elsülhet, és a BIOS frissítése után nem hogy gyorsabb, de semmilyen működő videokártyád sem lesz. Szóval, csak saját felelősségre, és csak óvatosan!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés