Kipróbáltuk: Cooler Master Notepal LapAir – utazz vele!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A CM-nél komolyan veszik a hordozható gépek hűtését, ami jól látszik a Notepal sorozat tagjainak számából is. Mi még a csak a második változatnál járunk, melynek neve Notepal LapAir, de garantáltan lesz még több is!

logo

Az előző Notepal egy ízig-vérig asztali szerkezet volt, nem úgy, mint a most vizsgált LapAir verzió. E hűtő a hordozhatóságnak ad értelmet, igyekszik segíteni a notebook hordozható gépként történő használatát.

 

Mert ugye a notebook hordozható gép, még akkor is, ha egyre többen vesznek ilyen kinyitható tetejű masinát asztali gép helyett. Többször, több cikkben is leírtam már, hogy bár egy közepes teljesítményű notebook elegendő egy átlagos asztali gép helyett, ergonómiailag sokkal rosszabb. Kényelmetlenebb a gépelés a klaviatúrán, mert nincs megdöntve, ráadásul a kijelző is nagyon lent van, ami miatt állandóan lefelé kell néznünk. Ettől a kényelmetlen fejtartástól begörcsöl a nyakunk, a vállizmunk, és megfájdul a fejünk is. Pont emiatt jönnek jól az asztali notebook állványok.

4

Igen ám, de mi van akkor, ha a hordozható gépünket nem asztalon, hanem mondjuk utazás közben autóban vagy vonaton szeretnénk használni? Természetesen újra kell gondolni az állvány teljes felépítését. Ami egy asztali verziónál fontos, például, hogy különböző magasságokba állíthassuk a kijelzőt, az egy utazáshoz használt szerkezetnél kimondottan zavaró lehet. Az állítható váz állandóan elmozdul, legrosszabb esetben a gép is a padlón köt ki.

19

Emiatt aztán elegendő lesz egy jóval egyszerűbb szerkezet is, aminél viszont fontos, hogy a térdünkre helyezve se legyen kényelmetlen. A Cooler Master Notepal LapAir pont ilyen!

Szóljon hozzá!