Kipróbáltuk: CM Storm Sonuz a fejhallgató

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Cooler Master nem a fejhallgatóiról híres, mondhatni eddig nem is igazán próbálkoztak ilyen termékkel. Itt van azonban a CM Storm, ami a gyártó fiókcégeként gamer, vagyis játékosoknak szánt kiegészítőkkel árasztja el a piacot. Szerencsénkre, ahogy általában a Cooler Master cuccok, úgy a Storm nevével fémjelzett eszközök is megütik azt a mércét, ami már minőséginek nevezhető. Emiatt is örültünk annak, hogy a Sonuz is kipróbálhatóvá vált, ahogy annak is, hogy a tapasztalatokról nektek is beszámolhatunk.
6
A CM Storm Sonuz meglepően nagy dobozban érkezik. A fekete és vörös színek nem csak ezen a kartonon köszönnek vissza, a Storm szereti ezeket használni a termékeinél. A nagy doboz előlapjának egyik felén ablak is van, így láthatjuk, hogy nem véletlen a méret, mert belül nem csak levegőt, hanem egy igen méretes fülest is látunk.
7
A Sonuznak nem csak a kiterjedése, a tömege is nagy, 380 grammot nyom, ami már-már ijesztő, ha arra gondolunk, hogy sok órán keresztül kell ezzel a monstrummal a fejünkön üldögélni.
4
A fejhallgató borítása teljes egészében műanyag, de ez csak a külső, hiszen a mutatós szürke borítás alól, ha a fejméretünkhöz szeretnénk a szárakat állítani, kivillan az acél belső váz. Ez bizonyára jócskán kiveszi a részét a 380 grammból, de a tartósság mindenek előtt, hiszen senki sem szeretné a drága fülesét egy év múlva azért kidobni, mert eltört.
3
A Sonuz egy gamer cucc, így nem meglepő, hogy mikrofont is találunk rajta. Az már kicsit szokatlanabb, de határozottan üdvözlendő dolog, hogy a játékos eldöntheti, hogy a mikrofon a fejhallgató melyik oldalán legyen. A mikrofon szára teljesen hátra fordítva eltávolítható, így látszik, hogy belül egy Jack-dugót találunk. Az ellentétes oldalon a mikrofon csatlakozóját egy gumisapka takarja el, ezt eltávolítva tudjuk a szárat csatlakoztatni.
 14
Örömmel konstatáltuk azt is, hogy a kétméteres kábel szövetborítást kapott, így nehezen gubancolódik. A kábel végén két dugót találunk, melyekre semmilyen felirat sem került, így elsőre nehezen lehet eldönteni melyik a mikrofoné és melyik a fülesé. Világosban látszik, hogy az érintkezők közötti vékony műanyag csíkok rózsaszín illetve zöld színt kaptak, a szabványos jelölés szerint.

11

A kábel füles felé eső felén találunk egy hangerőszabályzót, de ezen az egységen van elhelyezve a mikrofon némítására használható kapcsoló is.
12
A fejhallgató rész, ahogy említettük elég méretes. A hangsugárzók méretes párnával vannak ellátva, ezek a méretükből adódóan – 93 milliméteres átmérővel bírnak - teljesen körbeölelik a fület, a koponyára fekszenek. A kényelmes viseletet segíti, hogy a sugárzók nem túl nagy szögben, de mozgathatók, így nálunk teljesen kényelmesnek bizonyult.
13
A hangsugárzókat összekötő pánt közepének belső felén is találunk egy párnát, ez a fejtetőre fekszik fel. Ahogy tapasztaltuk ennek több haszna is volt. Egyrészről nem nyomta a koponyánkat a 380 gramm, másrészről hosszabb viselés alatt sem izzadt be a fejünk a pánt alatt.
2
Szóljon hozzá!